Kıyafetlerin uzun süreli kullanımında "Kuru Temizleme"nin önemi

Bingöl’de kuru temizleme işletmecisi Orhan Bulut, kıyafetlerin uzun süreli kullanımı için kuru temizlemenin daha faydalı olduğunu belirtti.

Bingöl’de yaklaşık 30 yıldır kuru temizlemecilik işi yapan Orhan Bulut, kuru temizlemenin özellikle hassas kıyafetlere uygulanması gerektiğini söyleyerek bu kıyafetlerin evde yıkanması sonucu kıyafetin bozulup giyilemez hale geleceğini belirterek orijinalliğini kaybedeceğini söyledi. Bulut, kuru temizleme yönteminin kıyafetler için daha sağlıklı olduğunu belirtti.


"Kuru temizleme ile elbiselerin ömrü daha uzun olur"

Kuru temizlemeye verilen ürünün daha uzun süreli giyileceğini belirten Bulut, kuru temizlemenin iki şekilde yapılabileceğini söyledi.

Bulut, "Kuru temizleme iki farklı şekilde yapılır, biri ıslak temizleme dediğimiz su ve ilaç karışımı temizleme, diğeri ise sadece ilaçla yapılan bir temizleme yöntemidir. Kuru temizleme ile elbiselerin ömrü daha uzun ve daha sağlıklı olur. Müşterilerimize kuru temizlemeyi tavsiye ediyoruz. Kıyafetlerinizi daha uzun süreli kullanabilmeniz ve orijinalliğini kaybetmemesi için evde yıkama yerine kuru temizlemeyi tercih etmeniz daha yararlıdır." dedi.

"Zaman aşımı olan elbiseleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz"

Ebiselerini zamanında teslim almayanlara da seslenen Bulut, "Lütfen elbiselerinizi zamanında alınız ve burada bekletmeyiniz, bu konuda çok sıkıntı çekiyoruz. Bu konuda bize yardımcı olursanız seviniriz." diyerek bir yılı dolan elbiseleri ihtiyaç sahiplerine ve yurtlara dağıttıklarını söyledi.

Kuru temizleme işlemini son derece sağlıklı yöntemlerle yaptıklarını belirten Bulut, son teknoloji makinelerle temizlik işlemlerini yaptıklarını ve sağlık konusunda hiçbir sıkıntı olmadığını aksine kuru temizleme ile yapılan kıyafetlerin daha sağlıklı olduğunu söyledi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.