"Komşuluk Mazi Olmasın" kısa film yarışması

"Komşuluk Mazi Olmasın" kısa film yarışması

Elazığ, Malatya, Bingöl, Diyarbakır ve Tunceli'de gerçekleştirilecek olan "Komşuluk Mazi Olmasın" kısa film yarışması için Elazığ'dan start verildi.

Helal Finans Araştırmaları Derneği (HEFİAD) ve BİREVİM'in birlikte hareket ederek düzenledikleri "Komşuluk Mazi Olmasın" kısa film yarışmasına 18 yaş üstü kişilerin katılacağı belirtildi.

Elazığ HEFİAD Genel Başkanı Mehmet Gürdaş, HEFİAD hakkında vermiş oldukları bilgiler sonrası yapılacak olan "Komşuluk Mazide Kalmasın" kısa film yarışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Gürdaş "Bugün derneğimizin sosyal sorumluluk projeleri münasebeti ile birlikteyiz. Sosyal sorumluluk projeleri olarak ilimizde 2019 yılının 'Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı' olması münasebeti ile Mili Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte kompozisyon ve şiir yarışmaları düzenledik." dedi.

Gürdaş, ekranda gösterilen fotoğrafta elindeki aşureyi küçük bir kız çocuğu ile paylaşan Anadolu insanının, değerlerine olan sadakatini ve sahiplik duygusunu ifade ederek Anadolu insanının paylaşmayı sevdiğine dikkat çekti.

Gürdaş, "Ben aşureyi şöyle tarif ediyorum. Aşure özgürleşerek birlikte yaşamanın en güzel örneğidir. Neden? Çünkü aşurede 12 imam efendilerimizin hatırasına 12 tane farklı madde var. Ama o 12 madde aşurede özelliklerini kaybetmemiş. Hepsi birlikte tat vermişler. Komşuluk temasını anlatan, en güzel fotoğraf budur. Komşuluk ve aşure tat bozulmamış. Komşulukta da esas birlikte yaşamanın tesis edilmesidir. Bu yüzdendir ki heyetimizle birlikte bu fotoyu uygun gördük." ifadelerini kullandı.

"Milli Eğitim bünyesinde eğitim gören öğrenciler kısa film yarışmasına başvuramayacak"

Kısa film yarışmasına kimlerin başvuru yapabileceğine dair bilgilendirmelerde bulunan Gürdaş, Milli Eğitim bünyesinde eğitim görenlerin yarışmaya giremeyeceğini açıkladı.

Gürdaş, "Peki, 'Komşuluk mazi olmasın.' ile alakalı neler yapacağız? Bu proje bizi çok heyecanlandırıyor. Nedir bu proje? Kısa film projesi. Madem üniversitemizde İletişim Fakültesi var neden böyle bir proje gerçekleştirmeyelim. Tabi burada Elazığ'a komşu vilayetleri de dâhil ettik. Diyarbakır, Bingöl, Tunceli ve Malatya. Bu 5 vilayetimizde kısa film yarışması taban bulacak inşallah. Milli Eğitimde tahsil gören kardeşlerimiz başvuramayacaklar çünkü 18 yaş üstünü esas aldık." dedi.

Program sonrası katılımcılara kitap ve Erzurumlu Alvarlı Efe Hazretlerinin sözlerinin bulunduğu tablo takdim edildi.

Ticaret Odası ve birçok esnafa dağıtımı gerçekleştirilen tablonun, ticari ahlakı daha ileriye götüreceği vurgulandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler