Kreşe giden çocuklardan anlamlı yardım

Kreşe giden çocuklardan anlamlı yardım

Özel bir kreşte eğitim gören 4-6 yaş grubundaki çocuklar, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere Umut Kervanı'na teslim ettiler.

Özel bir kreşte eğitim gören 4-6 yaş grubundaki minik çocuklar, aylarca kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını fakirlere ulaştırmak üzere Diyarbakır Umut Kervanı'na teslim ettiler.

Kumbarada topladıkları harçlıklarını ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak üzere Diyarbakır Umut Kervanı'nı ziyaret eden minik misafirler, Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi tarafından karşılandı. Topladıkları harçlıklarını kumbara halinde Elelçi'ye teslim eden çocuklara Umut Kervanı balonları hediye edildi.

Yapılan anlamlı yardım çalışmasını değerlendiren Elelçi, gösterilen hassasiyet konusunda teşekkür etti.

Elelçi, "Özellikle bu işe aracı olan özel kreş yetkililerine teşekkür ediyorum, Rabbim kendilerinden razı olsun. Burada belki en önemli ayağı oluşturan anne-babalarında böyle temiz yürekli minikleri, bu tür duyarlılığa ve bize misafir olmalarına sebep oldukları için kendilerine de teşekkür ediyorum. Allah onları salih ve salihalardan eylesin, her türlü kötülükten muhafaza etsin." dedi.

Yardımlaşma kültürünün toplumun kanayan sıkıntısı olarak dile getiren Elelçi, "Toplumumuzun kanayan sıkıntılarından bir tanesi olan iyiliğin kaybolması ve böyle bir süreçte küçük çocukların bu duyguyu yeniden yeşertmek ve nevş-u neva bulması açısından yaptıkları ziyareti önemsiyoruz. Ondan dolayı bu duygularını hürmetle karşılıyoruz. Zira onların bu davranışları inşallah hayırsever büyüklere örnek olur." ifadelerini kullandı.

"Çocukların 'alın şunu fakir insanlara verin' demeleri başlı başına bir zenginliktir"

Ulaştırılan paranın fakirlere ayni yardım şeklinde aktarılacağını ifade eden Elelçi, "Kumbarada toplayarak bize getirdikleri paralarını tarafımızda kayıtlı olan ihtiyaç sahibi ailelere gıda, et, elbise, kırtasiye olarak ulaştırmaya gayret edeceğiz. Bu vesile ile bizlere katkıda bulunan hayırseverlere, minik çocuklara ve ailelerine teşekkürlerimi iletiyorum." şeklinde konuştu.

Verilen miktarın önemli olmadığına dikkat çeken Elelçi, "Bizler bu masum dokunuşu, yüreklerindeki ve gönüllerindeki zenginliği çok önemsiyoruz. Belki miktar olarak çok az olabilir. Fakat yemeden, içmeden kumbaralarına biriktirip 'alın şunu fakir insanlara verin' demeleri başlı başına bir zenginliktir. Toplumumuzda da böyle bir duyarlılık istiyoruz. Yoksa paranın limit açısından pek bir kıymeti yoktur. Önemli olan böyle bir temiz nesli, kaybolmuş ve de memleketi terk etmiş iyilik duygusunu canlandırmasıdır." diye belirtti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.