"Kudüs için düzenlenen mitingler ve yürüyüşler Filistinliler için hayat kaynağıdır"

"Kudüs için düzenlenen mitingler ve yürüyüşler Filistinliler için hayat kaynağıdır"

​Kudüs ve Filistin için meydanlara çıkılmasının, basın açıklaması yapılmasının asla hafife alınmaması gerektiğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Ramazan Sönmez, düzenlenen miting ve yürüyüşlerin Filistinliler için adeta hayat kaynağı olduğunu söyledi.

Aksaray Üniversitesindeki topluluklar tarafından, İslami İlimler Fakültesi Amfi Salonunda “Müslüman Gencin Yüreğindeki Sevda Kudüs” konulu konferans düzenlendi.

Bekir Talha Saatçioğlu’nun sunuculuğunu yaptığı program, Hakan Özmen’in Kur’an tilavetiyle başladı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Ramazan Sönmez, Alimler Birliğinin yıllar önce verdikleri “Kudüs Fetvasının” bugün geçersiz olduğunu söyledi.

"Gerekirse pazarda sebze satıp paranızı biriktirin ve mutlaka Kudüs’ü ziyaret edin"

Sönmez, "Âlimler Birliğinin verdiği fetvaya göre, Kudüs’ü ziyaret etmek için vize şartı var, dolayısıyla vize Siyonist İsrail’i tanımak anlamına gelir. O halde ziyaret edilmesin ve İsrail tanınmış olmasın” şeklindeydi. Fakat bugün Filistinli Müslümanlar için en büyük umut kaynağı Türkiyeli Müslümanlar olmuşlardır. Buradan gençlere sesleniyorum, gerekirse pazarda sebze satıp paranızı biriktirin ve mutlaka Kudüs’ü ziyaret edin. Peygamber efendimiz hadislerinde Kudüs’e ziyaret yapılmasını önermiş, teşvik etmiş, gitmeye imkânı olmayanlar için de kandil yağı göndermelerini istemiştir." dedi.

Kassam Tugaylarından bazı komutanların yanında bulunduğunu ve kendilerine "bizden bir isteklerinin olup olmadığını" sorduğunu belirten Sönmez, "Ne İsterlerse tedarik edebileceğimizi söyledim. Bana aynen şu ifadeleri kullandı: Türkiyeli Müslümanlar Türkiye’de güçlü olurlarsa bu bize yeterlidir. Herhangi bir lojistik destek istemiyoruz, sadece Türkiyeli Müslümanların güçlü olmalarını istiyoruz." dedi.

"Kudüs için, Filistin için meydanlara çıkmayı asla hafife almayalım"

Kudüs için düzenlenen etkinliklerin önemine vurgu yapan Sönmez, "Kudüs için, Filistin için meydanlara çıkmayı, basın açıklaması, mitingler düzenlemeyi asla hafife almayalım, Filistin halkı ve mücahitler için en büyük moral budur. Bunun önemi çok büyüktür. Bugün Türkiye’de düzenlenen mitingler ve yürüyüşler Filistinliler için hayat kaynağıdır." ifadelerini kullandı.

"Gazzeliler ölümü öldürmüş bir halktır"

Sönmez, "Gazzeliler ölümü öldürmüş bir halktır. Kesinlikle ölümden korkmuyorlar. Bir evde şehadet varken diğer evde düğün yapılabiliyor. Onlarda en ufak bir direnç kaybına sebebiyet vermiyor. O zorlu yaşamlarına rağmen Gazze halkındaki mütevazılık, saygı, uyum ve güzel ahlakı dünyanın hiçbir yerinde görmek mümkün değildir." diye konuştu. (İLKHA)








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler