Kushner: Yüzyılın Anlaşması’nın ikinci adımı bir hafta sonra açıklanacak

Kushner: Yüzyılın Anlaşması’nın ikinci adımı bir hafta sonra açıklanacak

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner, Yüzyılın Anlaşması’nın ikinci adımının önümüzdeki hafta açıklanacağını söyledi.

Yüzyılın Anlaşması’nın ikinci adımı bir hafta sonra açıklanacak. ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner, Bahreyn Çalıştayı’nda bölgenin ekonomik geleceğiyle ilgili genel hatları sunduklarını ve önümüzdeki hafta Bahreyn Çalıştayı sonrası atılacak adımları açıklayacaklarını ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın El Fetih Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a hayran olduğunu öne süren Kushner, Trump’ın Abbas’ı uygun bir vakitte ABD barış planına eklemek istediğini belirtti.

Kushner, Trump'ın ABD barış planını uygun bir vakitte Mahmud Abbasl’a görüşmeye hazır olduğunu kaydetti.

Filistinlilere ve siyonistlere barış ve refah içinde yaşamaları için mantıklı çözümler sunmak amacıyla dikkatle hareket ettiklerini iddia eden Kushner, Filistinlilerin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunacak sağlam bir yaklaşım ortaya koymaya çalıştıklarını söyledi.

ABD yönetimi Trump’ın başkanlık koltuğuna oturduğu 2017 yılının başından bu yana Filistinlilerin işgal rejimine daha çok taviz verdiği, Kudüs kentinden ve mültecilerin dönüş hakkından vazgeçtiği bir plan üzerinde çalışıyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.