Kuveyt, Sahabelere hakareti affetmedi

Kuveyt, Sahabelere hakareti affetmedi

Kuveyt, ülkesinde vaiz olan Suudi bir vatandaşı, peygamber efendimizin sahabelerine karşı hakaret içeren sözler sarfettiği gerekçesiyle sınır dışı edeceğini açıkladı.

KUVEYT - Kuveyt yetkilileri, Perşembe günü peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in sahabelerine karşı hakaret sözler sarfettiği gerekçesiyle Suudi vatandaşı olan Hüseyin el - Fahidi sınır edeceğini açıkladı.

Suudi Arabistan'ın el-İhsa kentinden bir yerli olan vaiz Al-Fahid, Şia mezhebine tabi. Bir zamanlar Şii mezhebine bağlı Müslümanların gittiği (Hüseyini) camilerden birinde bir vaiz olarak görev yaptı.

Yerel basından edinilen bilgilere göre, Kuveyt İçişleri Bakanlığı, Hüseyin el-Fahid'i hakkında Kuveyt'e ömür boyu giriş hakkı olmaksızın sınır dışı kararı aldı. Hüseyin el-Fahid, vaazlarında Hz. Peygamberimizin sahabelerine yönelik aşırı eleştiri ve hakaret içeren sözler sarfetmesi sonrası Kuveyt İçişleri Bakanlığı'nın bu kararı aldığı belirtildi.

Vaizin sahabelere yönelik sarf ettiği sözler toplumda hararetli tartışmaları da beraberinde getirdi. Bazı uzmanlara göre, Hüseyin el-Fahidi'nin konuşmaları toplumun dini ve mezhepsel çekişmesine sebep oluyor. Kuveyt İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, "Sayın Al-Fahidi'nin ülkede bulunmakla beraber kamu güvenliğini tehdit ve mezhepler arası çatışmaya yol açabilir" denildi. (Riyad Makaev / İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.