Libya uçağını kaçıranlar gözaltına alındı

Libya uçağını kaçıranlar gözaltına alındı

Libya'da iç seferler yapan uçağı Malta'ya kaçıranlar uçaktaki yolcu ve mürettebatın tamamının serbest bırakıldığı, uçağı kaçıranların ise gözaltına alındığı açıklandı.

Libya'da Afriqiyah Havayollarının Sebha'dan Trablus'a giden iç hat seferini gerçekleştiren Airbus A320 tipi bir yolcu uçağını kaçıranların teslim olduğu yolcu ve mürettebatlarını serbest bıraktıkları belirtildi.

Luqa Havaalanına inen Airbus 320 tipi yolcu uçağı 2 kişi tarafından yerel saatle 13.55 (TSİ 15.55) sularında içerisinde, biri bebek, 28'i kadın, 82'si erkek olmak üzere 111 yolcu olan uçağı Sebha kentinden Trablus’a gitmek üzereyken, Malta’ya kaçırmıştı.

Malta Başbakanı Joseph Muscat, twitter hesabından yaptığı açıklamada, uçakla ilgili güvenlik güçlerinin operasyonu koordine ettiğini ve yolcuların tahliyesinin başladığı bilgisini payşatı.

Tahliyelerinin ardından Libya'da iç hat uçuşu yaparken Malta'ya kaçırılan Afriqiyah (Afrika) Havayolları uçağındaki yolcu ve mürettebatın tamamının serbest bırakıldığını, uçağı kaçıranlarında teslim olduğu belirtildi. (İLKHA) 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.