Linyit üretimi 5 milyon ton olarak gerçekleşti

Linyit üretimi 5 milyon ton olarak gerçekleşti

Linyit satılabilir üretimi Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 4,2, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,7, ocak-aralık döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19,3 azaldı.

Taşkömürü satılabilir üretimi Aralık ayında önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,6 artarken, bir önceki aya göre yüzde 0,5, ocak-aralık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11,3 azaldı.

Taşkömürü koku satılabilir üretimi Aralık ayında 383 bin 268 ton olarak gerçekleşti. Bu üretim bir önceki aya göre yüzde 5,3, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,6 artarken, ocak-aralık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,7 azaldı.

Taşkömürü ithalatı 3 milyon 293 bin 871 ton olarak gerçekleşti

Taşkömürü ithalatı ocak-aralık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,4 artarken, aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 13,1, önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,3 azaldı.

Taşkömürü koku ithalatı aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 2,1, ocak-aralık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,2 artarken, önceki yılın aynı ayına göre yüzde 41,2 azaldı.

Üretimin teslimatları karşılama oranı ocak-aralık döneminde yüzde 102,5 ile en yüksek linyitte gerçekleşti. Bu oran taşkömürü kokunda yüzde 86,3 iken taşkömüründe yüzde 2,7 olarak hesaplandı.

Taşkömürü ve linyit teslimatı en fazla termik santrallere yapıldı

Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; Aralık ayında taşkömürü teslimatının yüzde 53,4'ü termik santrallere, yüzde 12,2'si kok tesislerine, yüzde 14,6'sı demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken, linyit teslimatının yüzde 78,5'i termik santrallere ve yüzde 12,7'si demir-çelik haricindeki sanayiye yapıldı. Taşkömürü kokunda ise en fazla teslimat yüzde 96,3 ile demir-çelik sanayine yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler