Madde bağımlılığını engellemede en büyük rol ailelere düşüyor

Madde bağımlılığını engellemede en büyük rol ailelere düşüyor

Gaziantep’te kadınlara yönelik düzenlenen “Uyuşturucu Tespiti ve Tedavi Yolları” konulu seminerde, madde bağımlılığını engellemede en büyük rolün ailelere düştüğüne dikkat çekildi.

Uyuşturucu maddenin insan üzerindeki etkilerinin fark edilmesi ve ne tür zararlar verebileceği hakkında Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Şehitkamil Belediyesi tarafından kadınlara yönelik “Uyuşturucu Tespiti ve Tedavi Yolları” konulu seminer düzenlendi. Seminerde, kadınlara uyuşturucu maddelerden korunma ve nasıl önlem alınması gerektiği konusunda önemli bilgiler aktarıldı.

Girne Sosyal Tesisi Aile Merkezi’nde düzenlenen seminere, ev hanımları yoğun ilgi gösterdi. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü Psikoloji Danışmanı Kübra Çetin tarafından seminerde, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin zararları anlatıldı.

Çetin, “Yaklaşık 35 Sosyal Tesiste hanımlarımıza seminerler veriyoruz. Seminerlere çok yoğun bir talep var. Bu da bizleri mutlu ediyor. Amacımız madde bağımlılığıyla alakalı ailelerde farkındalık oluşturmak. Ailelere, çocuklarını uyuşturucudan ve uyarıcı maddelerden nasıl korumaları açısından detaylı bilgiler sunduk. Bu konuda madde bağımlılığını engellemede en büyük rol ailelere düşmektedir.” dedi.

Ailelerin çocuklarını başıboş bırakmamaları konusunda uyarıda bulunan Çetin, şu tavsiyelerde bulundu:

“Aileler çocuklarının kimlerle konuşup, vakit geçirdiğini iyi bilmeli. Aileler çocuklarına sahip çıkmaz, onlarla ilgilenmezlerse çocukları tehlike arz eden kişilere yakınlaşırlar. Kendi ailesinden ilgi bekleyen çocuklar, aradığı ilgiyi eğer ailesinden bulamazsa, çeşitli zararlı ve kötü alışkanlıklar görecekleri kişileri kendilerine dost görüp, madde kullanımına alışabilmektedirler.”

Uyuşturucu madde ile mücadele için yapılan seminerin olumlu geçtiğini belirten Nilüfer Nacarküçük ise uyuşturucu kullanımının artık çok yaygınlaştığını ve bu tür seminerlerin çok önemli olduğunu söyledi.

Nacarküçük, “Çünkü çevremizde çok görüyoruz. Çocuklar çok küçük yaşlarda sigaraya, uyuşturucuya başlıyorlar. Bu uyuşturucu maddelerin çok yaygınlaşması, kolay erişir olması, çocuklarımızda da etkili oluyor. Hiçbir velinin artık benim çocuğum uyuşturucu kullanmaz gibi bir garantisi yoktur. Uyuşturucu kullanımı artık çok yaygınlaştı. Bunun için bu tür seminerler çok önemli. Biz burada nasıl önlemlerin alınacağını veya çocuğumuzun uyuşturucu kullandığını nasıl anlayacağımızı öğreniyoruz. Ebeveynler olarak nelere dikkat etmemiz gerektiği, uyuşturucu madde bağımlılığının önlenmesi açısından gerekli tedbirlerin nasıl alınacağı hakkında detaylı bilgiler aldık.” dedi.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler