Malaya Üniversitesinden ziyaret

Malaya Üniversitesinden ziyaret

Malezya Kuala Lumpur’da bulunan ve dünya üniversiteleri sıralamasında 70. sırada yer alan Malaya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Vannajan Sanghiran Lee, Dicle Üniversitesini ziyaret etti.

Diyarbakır Teknik Bilimler MYO Elektronik ve Otomasyon Bölümü’nün davetlisi olarak, Malezya Kuala Lumpur’da bulunan Malaya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Vannajan Sanghiran LEE, Dicle Üniversitesini ziyaret etti.

Dr. Lee, bağlanma ilişkisinin geliştirilmesinde uygun esneklik ve serbest bağlanma enerjisini kullanarak bilgisayar destekli protein tasarımından öğrenilen dersler konusunda hesaplamalı kimya, teorik fizik, biomoleküler malzeme tasarımı gibi geniş bir alanda etkileri bulunan çalışmalarını, Dicle Üniversitesi akademisyenleri ile paylaştı.

Dicle Üniversitesi Kimya, Fizik, Biyoloji, Eczacılık, Veterinerlik bölümlerinden ve Teknik Bilimler MYO ‘dan akademisyenlerin katılımıyla bilimsel bir etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlikte Dr. Lee; çalışmaları kapsamında protein dinamiklerinin daha iyi anlaşılabilmesi için geliştirmekte oldukları yeni algoritmalardan, HIV virüsünü bloklamak üzere tasarlanmış yeni antikor proteinlerin üretimine varan önemli gelişmeleri meslektaşlarıyla paylaştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.