MAZLUMDER: Annelerin eylemi meşru bir eylemdir

MAZLUMDER: Annelerin eylemi meşru bir eylemdir

​Diyarbakır’da, çocuklarının HDP tarafından dağa gönderildiği gerekçesiyle oturma eylemi yapan aileleri ziyaret eden MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nesip Yıldırım, annelerin evlat nöbetinin meşru bir eylem olduğunu belirtti.

MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nesip Yıldırım, beraberindeki bir heyetle birlikte HDP Diyarbakır il binasının önünde evlat nöbetini tutan aileleri ziyaret etti. Ailelerin taleplerini dinleyen Yıldırım, anne yüreğinin masum olduğunu söyledi.

İnsanların ailelerine kavuşması açısında oluşturulacak heyetin içinde yer almak istediklerini vurgulayan Yıldırım, “MAZLUMDER olarak bu ailelere destek amacıyla geldik. Genel merkezimiz de destekliyor. Diyarbakır şubemiz 4 gün önce kuruldu. Annelerin buradaki eylemi, her şeyden önce meşru bir eylemdir. Anne yüreği masumdur. Çocukları kandırılmış olabilir, gönüllü olabilir, küçük yaşta kaçırılmış dahi olsa, anneler bu çocuklarını isteyebilir. Onların ifade ve örgütlenme kapsamında hakkıdır.”

Asıl olan insanların yaşamını, hayatını korumak olduğunu belirten Yıldırım, şunları söyledi: "MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi olarak, bu anneler ve bu annelerin dışında kaçırılan kolluk mensuplarının anneleri de görebildiğimiz kadarıyla buradadır. Onlarında hayatları bir pazarlık konusu edilmeden, insanların serbest bırakılması gerektiğini söylüyoruz. Bu insanların ailelerine kavuşması açısında eğer bir heyet oluşursa, MAZLUMDER bu heyet içerisinde yer alabilir, destekleyebilir. Asıl olan insanların yaşamını, hayatını korumaktır. Bizim de derdimiz budur."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler