Memur-Sen: Engelli personelin çalışma şartları iyileştirilsin

Memur-Sen: Engelli personelin çalışma şartları iyileştirilsin

​Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Erhan Özcan, 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla bir açıklama yayımladı.

Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, engelliliğin insana değil, insanın herhangi bir uzvuna ya da sistem tasarımına dönük bir tanımlama olduğunu kabul ettiklerini söyledi.

Bu yönüyle ‘engelli insan-birey’ tasvirini reddettiklerini belirten Özcan, "Engeli olan bireylere dönük eşitliği sağlayıcı, adaleti inşa edici çalışmalar, önermeler, talepler, itirazlar ve teklifler geliştirmeyi, ‘Engelsiz Dünya’, ‘Engelsiz Türkiye’ hedeflerinin ön şartı olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engeli bulunan personelin çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini belirten Özcan, şu taleplerde bulundu:

Malulen emeklilikte bağlanacak emekli aylığı tutarı ile emekli ikramiyesinin 25 yıl esas alınarak ödenmesi, emekli aylığının tutarının, en son alınan görev maaşının yüzde 85’inden az olmaması sağlanmalıdır. Engeli bulunan bireylerin sosyal hayata uyumu ve katılımı noktasında son derece önemli olan protez, ortez ve yardımcı araç-gereçlerin teminine, kullanım süresine, fiyatlamasına ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanan tutar ve oranlara yönelik külfet azaltıcı, hak artırıcı düzenleme yapılmalıdır. Sağlık uygulama tebliğine ilişkin komisyonlarda, çalışmalarda, sağlık kurullarında ve buna dair iş, işlem ve karar üreten kurum ve kuruluşlarda yetkili Konfederasyon temsilcisi sıfatıyla engeli bulunan bireylerinde temsilinin sağlanması gereklidir.

Özcan, açıklamasının devamında diğer taleplerini sıraladı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.