Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: 3600 ek gösterge 2022'de hayata geçirilecek

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın: 3600 ek gösterge 2022'de hayata geçirilecek

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge ve sözleşmeli çalışanlar konusunun 2022 yılı içerisinde tamamlanarak hayata geçirileceğini söyledi.

Teşkilat buluşmaları kapsamında il ziyaretlerine devam eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Iğdır ve Ağrı'da üyelerle buluştu. Toplu sözleşmede elde edilen kazanımların önemine vurgu yapan Yalçın, 3600 ek göstergenin hayata geçmesinden sonra emekli ikramiyelerinde 30 bin TL'ye varan artışlar olacağını söyledi.

Konuşmasında 6. Dönem Toplu Sözleşme ile yıllardır gündemde olan ancak bir türlü çözülemeyen sözleşmeliler ve 3600 ek gösterge konularının da çözüme kavuşturulduğunun altını çizen Yalçın, "Önümüzdeki yıl Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Memur-Sen'in oluşturacağı komisyonlarca her iki konu da görüşülerek karara bağlanacak. Sözleşmeliler ile kadrolular arasındaki birçok farkın ortadan kalması adına büyük bir fırsat. 3600 ek gösterge de çözüm bekleyen diğer bir konuydu. Hayata geçtiğinde emekli ikramiyelerinde 30 bin TL'ye varan artışlar görülecek. Tüm bu kazanımların yanında toplu sözleşme ikramiyesi sendikalı ile sendikalı olmayan arasındaki farkın belirginleşmesi adına önemli rol oynuyor. 135 TL olan toplu sözleşme ikramiyesi 2022 yılında 400 TL olacak 2023 yılında ise bu rakam 500 TL'ye ulaşacak. 6. Dönem Toplu Sözleşme ile elde edilen tüm bu kazanımları üst üste koyduğumuzda sahada da bunun karşılığını olumlu şekilde almaya başladık. Eylül ayında 18 bin 313 yeni üye Memur-Sen ailesine katıldı. Ekim ayındaki yeni üye sayımızın daha da artarak Eylül ayını geride bırakmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.