Memur-Sen: Heyet tekliflerimizi dikkate almıyor

Memur-Sen: Heyet tekliflerimizi dikkate almıyor

Memur-Sen, Kamu İşveren Heyeti 5'inci dönem toplu sözleşme görüşmelerinde taraflarınca sunulan tekliflerin dikkate alınmaması münasebetiyle "Emeğe Saygı, Adalete Davet" sloganı ile basın açıklaması yaptı.

Kamu İşveren Heyeti 5'inci dönem toplu sözleşme görüşmelerinde Memur-Sen ve bağlı sendikalarca sunulan tekliflerin dikkate alınmaması münasebetiyle Memur-Sen Diyarbakır Şubesi tarafından "Emeğe Saygı, Adalete Davet" sloganı ile basın açıklaması düzenlendi.

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Sanat Sokağında düzenlenen basın açıklamasını Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş okudu.

Memiş, "Memur-Sen ve bağlı sendikalarımızla tamamında yetkili olarak katıldığımız 5'inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, Kamu İşveren Heyeti'nin müzakere süreci hiç yaşanmamış gibi bir irade ortaya koyması üzerine uyuşmazlıkla sonuçlanmıştır. Masada uzlaştıklarımızın yok sayılması ve Toplu Sözleşme müzakereleri hiç yapılmamış gibi davranılması üzerine, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na taşıdığımız 5'inci Dönem Toplu Sözleşmenin, kamu görevlilerinin haklı beklentilerini karşılayarak yeni hak ve kazanımlarla donatılmasına katkı ve destek sunmak için bugün 81 ilde "Emeğe Saygı, Adalete Davet" temasıyla sahadayız." dedi.

"Kamu İşveren Heyeti malul tekliflerle masaya gelmiş"

Memur-Sen olarak toplu pazarlık sürecinde Kamu İşveren Heyeti'yle sözleşme imzalanmasını sağlamak için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Memiş, "Bu gayretin yanı sıra basın açıklamalarıyla, iş bırakma eylemleriyle de sahada olduk ve Heyetimizi destekledik. Bugün de aynı kararlılıkla ve örgütlü gücümüzle meydanlardayız. Memur-Sen'in ve bağlı sendikalarının titiz çalışmalarla, sahanın nabzını tutarak oluşturduğu ve kamuoyuna makul teklifler olarak deklare ettiği 657 teklifine karşın Kamu İşveren Heyeti maalesef malul tekliflerle masaya gelmiş ve ardından toplu sözleşme sürecini hiç yaşanmayan bir süreç olarak tarihe kaydetme iradesi göstermiştir. Bu irade sonucu olarak süreç uyuşmazlıkla sonuçlanmış ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na gidilmiştir." ifadelerini kullandı.

Hakem Kuruluna 3 günlük başvuru sürecinin bir güne indirilmesi ve müzakere sürecinin 2 gün daha uzatılması gibi teklifler sunduklarını hatırlatan Memiş, "Dün dedik, bugün de diyoruz: Memur-Sen'in teklifleri milletin talepleridir. Çünkü bu teklifler milletin mahşeri vicdanında makes bulmuş adil ve hakkaniyetli tekliflerdir. Bu nedenle, Kamu İşveren Heyeti'nin, Merkez Bankası'nın gerek beklenti anketinde, gerekse kendi tahmininde ifade ettiği enflasyon rakamlarının altında kalan tekliflerle masaya gelmesini kamu görevlilerinin emeğini değersizleştirmek olarak görüyoruz." şeklinde konuştu.

Hakem Kuruluna başvuru sürecinin Kamu İşveren Heyeti tarafından hakkaniyetli yürütülmediğini ifade eden Memiş, "20 gün boyunca gece yarılarına kadar görüşülerek, tartışılarak üzerinde uzlaşma sağlanan azımsanmayacak sayıdaki teklifimiz, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na götürülürken yok sayılmıştır." diye belirtti.

"Hakem Kurulunun sağduyu ile konuya yaklaşacağına olan güvenimiz tamdır"

Memiş, "Şayet, kamu görevlilerine teklif edilen zam oranları alın terimizin hakkını teslim eden bir düzeyde olsaydı, enflasyon karşısında eriyen alım gücümüzü güçlendirseydi, ülkenin ekonomik tablosu ve hükümetin açıkladığı rakam ve hedeflerle uyumlu olsaydı, elbette Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na gitmeye gerek kalmaz ve tarafların tümü için memnuniyet üretilmiş olurdu." dedi.

Ancak bütün çabalarına karşın kamu görevlilerinin emeğinin değerini teslim eden bir teklifle gelinmediği belirten Memiş, "Bizler artık bu süreçleri geride bırakmış ve bütün dikkatlerimizi Hakem Kurulu'na yöneltmiş durumdayız. Hakem Kurulu'nun sağduyu ile konuya yaklaşacağına olan güvenimiz tamdır. Memnuniyet üretmek için hala geç olmadığını, artık bu sorumluluğun Hakem Kurulu'nda olduğunu hatırlatıyoruz." ifadelerini kullandı.

Tekliflerinin hakem kurulu tarafından dikkate alınması hususunda çağrıda bulunan Memiş şöyle konuştu:

"Bir kez daha buradan güçlü bir şekilde vurgulamak istiyoruz: Kamu görevlileri olarak bizlerin asla kabul edemeyeceği tavır; alın terimizin değersizleştirilmesi, taşıdığımız misyonun görmezden gelinmesidir Milyonlarca insanı ilgilendiren ve fakat Kamu İşveren Heyeti'nin, Konfederasyonumuza sunduğu teklifte yok saydığı bütün tekliflerimizin Hakem Kurulu tarafından dikkate alınmasını istiyoruz."

"Çünkü Memur-Sen olarak biliyor ve diyoruz ki Türkiye; varlığının ve güvenliğinin teminatı olan kamu görevlilerinin maaş, ücret ve alım gücünü yükseltecek ekonomik güce, siyasi özgüvene, politik perspektif ve bilince fazlasıyla sahiptir." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler