Meteoroloji: Yurdun genelinde yağış beklenmiyor

Meteoroloji: Yurdun genelinde yağış beklenmiyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde yağış beklenmediğini, parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin edildiğini belirtti.

Yapılan son değerlendirmelere göre: ülke genelinde yağış beklenmiyor, parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgar, genellikle doğu ve güneydoğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Pus ve sis uyarısı

Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Denizlerde hava durumu

Fırtına beklenmiyor.

Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, batısı sabah ve gece saatlerinde puslu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4, Orta Karadeniz’de 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, pus anında orta.

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4, akşam saatlerinden sonra 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, pus anında orta.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğu güneyi kuzeybatıdan 2 ila 4, kuzeyinde 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, akşam saatlerinde kadar Orta ve Doğu Akdeniz’de 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

Van Gölü: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde puslu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, pus anında orta.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler