Mevlid Kandili Basel'de salâvatlarla ihya edildi

Mevlid Kandili Basel'de salâvatlarla ihya edildi

Hz Muhammed'in kainatı şereflendirmesi, İsviçre’nin Basel şehrinde düzenlenen programda sık sık getirilen salavatlarla idrak edildi. Programda yapılan konuşmalarda Hz. Peygamber'in dünyayı şereflendirdiği gün, hak ve batılın gün yüzüne çıktığına vurgu yap

Hz. Muhammed (sav)'in varlık âlemini şereflendirmesinin 1444. yıl dönümü münasebetiyle İsviçre'de yaşayan Müslümanlar camilere akın etti. O camilerden biri olan Basel Said-i Nursi Cam, Mevlid Kandili münasebetle özel bir program düzenledi.

Yatsı namazına müteakip başlayan ve yaklaşık 1,5 saat süren program Kur’an okunmasıyla başladı. Ardından ilahi ve kasideler, daha sonra Türkçe ve Kürtçe mevlit okundu.

“O’nun (sav) gelmesiyle hak ve batıl gün yüzüne çıktı”

Salâvatların eksik olmadığı programda, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Said-i Nursi Cami imamı Abdullah Doğan Hoca, Peygamber (sav)'i varlık âlemine gönderilmesinin insanlık için büyük bir lütuf olduğunun altını çizerek, “Hz. Peygamberin dünyayı şereflendirdiği gün, hiç şüphesiz her Müslüman için sevinç dolu bir zaman dilimidir. O’nun (sav) gelmesiyle hak ve batıl gün yüzüne çıkmış, insanlık bir kez daha Allah’ın vahyine muhatap olmuştur.” dedi.

Doğan’ın ayet ve hadisler ışığında yaptığı sohbet sonrası, İslam ümmetinin birliği için yapılan dua ile program sone erdi.

“Camide olmak çok güzel bir duygu”

Türkçe bilmediği programa katılan Wilson Cardozo isimli Futbolcu,  bir arkadaşının daveti üzerine camiye geldiğini belirterek, konuşulanları anlamasa da okunan Kur’an, Mevlid ve ilahilerin kendisini etkilediğini söyledi. Bu gecenin Mevlid Kandili olduğunu anımsatan Cardozo, “Bugün Peygamberimizin veladet yıldönümü (sallallahu aleyhi ve selem).  Bu gece camide olmak benim için çok güzel bir duygu.” şeklinde duygularını dile getirdi.

“Ailemin de Müslüman olmasını istiyorum”

Kendisini getiren arkadaşının konuşmayı tercüme etmeye çalıştığını aktaran Cardozo,  herkesin tanıdığı bir futbolcu olduğunu, ancak sakatlığı nedeniyle futbolu bıraktığını belirtti. Kendisinin bir Afrika ülkesi olan Yeşil Burun Adaları (Kabu Verde) asıllı olduğunu söyleyen Cardozu, ailesinin Hıristiyan olduğunu, kendisinin ise henüz Müslüman olduğunu ve ailesinin Müslüman olması için dua ettiğini sözlerine ekledi. (Ahmet Bayram – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.