MHP ile anayasa değişikliğini yapacağız

MHP ile anayasa değişikliğini yapacağız

Başbakan Binali Yıldırım, yeni anayasa ve başkanlık sistemi hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Bir dizi ziyaret için Trabzon'a gelen Başbakan Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmasında, yeni anayasa ve başkanlık sistemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, yeni anayasa ve başkanlık sistemi için, "MHP ile beraber anayasa değişikliğini yapacağız ve başkanlık sistemini hayata geçireceğiz" dedi.

Konuşmasında CHP'ye yüklenen Başbakan Yıldırım, "Ülkenin ana muhalefet partisi pusulayı yitirmiş vaziyette. Nereye toslayacağı belli değil. Allah yardım etsin. Bölücülere, darbecilere arka çıkmak ana muhalefet partisinin işi midir? Herkes durumunu gözden geçirmek zorunda. Ana muhalefet partisi demek, iktidar alternatifi demektir. Ana muhalefeti sağduyulu olmaya çağırıyorum. Şimdi zaman ülkeye sahip çıkma, bir olma, beraber olma zamanıdır. Ayrılıkçılar, terör goygoycularına yaranma zamanı değildir. Sayın Kılıçdaroğlu yol yakınken dön bu yanlıştan, bu sokak çıkmaz sokaktır." ifadelerini kullandı.

Yıldım, "Bahçeli yine sağduyusu ile her türlü siyasi hesaplardan öte bu önemli meselenin çözümü için sorumluluk aldı ve bu konuda MHP ile beraber anayasa değişikliğini yapacağız ve başkanlık sistemini hayata geçireceğiz." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.