Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan yüz yüze eğitim ve tablet açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan yüz yüze eğitim ve tablet açıklaması

TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının 2021 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime geçilmesi için şartların olgunlaşmasını beklediklerini belirtti.

21 Aralık tarihine kadar 200 bin tablet, 2021 Ocak ortasına kadar ilave 300 bin tabletin dağıtılacağını dile getiren Selçuk, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak herkesin eğitim ve öğretime adil şartlar altında erişmesi, çağın gerektirdiği bilgi, beceri, tutum ve davranışı kazanması, milli ve evrensel değerleri içselleştirmesi, öğrenmeye açık, sağlıklı ve mutlu bireyler olarak yetişmesi önceliklerimizdir." ifadesini kullandı.

Yüz yüze eğitime geçilmesi için şartların olgunlaşmasını beklediklerini ifade eden Selçuk, dünya üzerinde öğretim kademeleri için 3 ayrı TV kanalı kurabilen dört ülkeden biri olduklarını, dünyada eğitim kategorisinde en çok ziyaret edilen platformun EBA olduğunu söyledi.

Selçuk, 2019 Aralık PİSA sonuçlarının bütün dünya ile karşılaştırıldığını büyük bir ilerleme gösterdiğini, TIMSS 2019'da ise Türkiye'nin tüm alanlarda puanlarını artırdığını söyledi. 

Ülke içinde yapılan değerlendirmelerin subjektif olarak algılanmasının söz konusu olabileceğini kaydeden Selçuk, uluslararası değerlendirmelerin çok daha objektif olarak değerlendirilmesi mümkün olan sonuçları ihtiva ettiğini vurguladı.

Selçuk, eğitimde kalite artışının, uluslararası araştırmalarla tescillenmesinin önemli olduğunu dile getirerek, "Bize bu gururu yaşatan ülkemin güzel çocuklarına, fedakâr öğretmenlerine, ailelerine ve Milli Eğitim camiasına teşekkürü bir borç bilirim." diye konuştu.

Eğitim bütçesinin 211 milyar 993 milyon 156 bin TL olarak belirlendiğinin altını çizen Bakan Selçuk, "Bu rakam 2021 yılı merkezî yönetim bütçesinin yüzde 15,7'sini oluşturmaktadır. Tekli eğitime geçiş ve okul öncesi eğitim hedefimiz, uzaktan eğitim, okullardaki deprem güçlendirme faaliyetleri ve meslek liselerinin atölye altyapısı gibi özel önem verdiğimiz alanlar için yatırım bütçemizi, 5,8 milyar TL'den yüzde 94 artırarak 11,3 milyar TL'ye çıkartıyoruz." ifadelerini kullandı. 


Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan yüz yüze eğitim ve tablet açıklaması

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler