Mirzabeyoğlu'na yeniden yargılanma yolu

Mirzabeyoğlu'na yeniden yargılanma yolu

Demokratikleşme Paketi'nin yasalaşması halinde 28 Şubat mağdurlarından Salih Mirzabeyoğlu ile Malatya davası sanıklarının yeniden yargılanabileceği belirtiliyor.

Hükümet tarafından önümüzdeki hafta yapılacak son toplantıyla tamamlanması beklenen "Demokratikleşme Paketi"yle 28 Şubat davasının mağdurlarına yeniden yargılanma yolu açacağı belirtiliyor. 28 Şubat mağdurlarının sembol isimlerinden Salih Mirzabeyoğlu'nun da düzenlemeden faydalanabileceği tahmin ediliyor.

Paketin içeriğinin büyük oranda netleştiği belirtiliyor. 28 Şubat'taki yargılamaların da pakete dahil edildiği öğrenildi. Bu kapsamda Salih Mirzabeyoğlu ile Malatya davası sanıklarına yeniden yargılama yolu açılıyor.

Erdoğan, geçen ay Ülke TV canlı yayınında, "28 Şubat sürecinde hakları gasp edilenlere hak iadesi için çalışmalar yapılıyor. Gerek Salih Mirzabeyoğlu ve gerekse Malatya konularıyla ilgili, Adalet Bakanlığı gerekli çalışmaları yapıyor. Cezaevlerine heyetler de gönderildi, durumları yerinde tespit edildi. Hakikaten iade-i itibar noktasında veya eğer hakların gaspı varsa bunların iadesi noktasında yeniden bir iade-i muhakeme başlatılabilirse bunun önünün açılması için de gerekli çalışmayı yapacaklar. Temenni ederim ki kısa sürede neticelenir, ona göre adımlar atılır" demişti.

Pakette üzerinde mutabakat sağlanan diğer düzenlemelerin bazıları şunlar:

‘Tunceli ilinin adı eskiden olduğu gibi Dersim olarak değişecek. Dersim adı 1935 tarihinde ‘Tunceli' olarak değiştirilmişti. Kamu hizmetlerinden Kürtçe yararlanılabilecek. Kamuda başörtüsü serbest olacak. Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'ndaki şerhler kaldırılacak. Toplantı ve Gösteri Yürüyüş Kanunu'nda değişiklik yapılacak. Ruhban Okulu'nun da yeniden açılması gündemde."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.