Mısır'daki katliam Basel'de te'lin edildi

Mısır'daki katliam Basel'de te'lin edildi

İsviçre'nin Basel şehrinde faaliyet yürüten Said Nursi Vakfı, düzenlediği kitlesel eylemle Mısır'daki katliamı kınadı.

BASEL - Mısır'da yaşanan katliama bir tepki de İsviçre'nin Basel şehrinde faaliyet yürüten Said Nursi Vakfı'ndan geldi. Basel şehrinin merkezi noktalarından olan Clara Platz'da saat 15.30'da başlayan eylem iki saatten fazla sürdü.


Sunumunu Murat Korkutata'nın yaptığı etkinlik Molla A. Vahap Yıldız Hoca tarafından okunan Kur'an-ı Kerim ile başladı.


Kur'an-ı Kerim tilavetine müteakiben Almanca, Türkçe ve Arapça yapılan basın açıklamalarında, darbeciler te'lin edilirken İhvan ve direnişçi Müslümanlara destek mesajları verildi.


Almanca Basın açıklamasını okuyan Yusuf Taşbunar, Avrupa'da yaşayan Müslümanlara seslenerek, "İsviçre'de yaşayan Müslümanlar olarak burada, çağdaş Firavunlara ve onları destekleyen küçük büyük bilumum şeytanlara karşı direnen Müslümanlara destek için toplanmış bulunmaktayız. Özellikle Avrupa'da yaşayan tüm Müslümanları gerek bireysel olarak gerekse de vakıf ve dernek gibi yapılarla kurumsal olarak yaşanan katliamları Avrupa halklarına duyurabilme adına meydanlara, protestolara, Cuntacıları kınamaya ve Mısır'ın İzzet sahibi Müslümanlarını desteklemeye davet ediyoruz" dedi.


Sık sık tekbirlerin çekildiği eylemde "İhvan'a Selam Direnişe Devam", "Basel'den Müslüman Kardeşlere Selam", "Katil Sisi Kahrol Sisi", "Direniş İzzettir Boyun eğmek Zillettir", "Es Lebe Wiederstand (Yaşasın Direniş)", "Müslüman Kardeşlerindir" şeklinde sloganlar atıldı.


Yapılan basın açıklamasının Arapça bölümünü okuyan Molla Süleyman İlhan Hoca ise, "Buradan bir kez daha ve gür bir ses ile Avrupa'da ikamet eden Müslümanlar olarak canımızla, malımızla ve dualarımızla Mısır'ın izzetli Müslümanlarının yanında olduğumuzu, onlarla aynı duyguları hissettiğimizi, acılarını paylaştığımızı kamuoyuna deklare ederiz.


Ümmetin izzeti ve zaferi için mücadele eden İhvan-ı Müslimin'e ve onlarla aynı safta duran diğer tüm Müslümanlara Avrupa'nın bu köşesinden selam ve dualarımız iletiyoruz. Dünya Müslümanları bilsin ki; şu an Mısır'da var olan şey bir savaş değil aksine bir Müslüman kıyımıdır. Kardeşlerimiz katledilirken onların safında olmayanlar şunu iyi bilmelidirler ki, bir gün onlara da sıra gelecektir" ifadelerinde bulundu.


Konuşmalar arasında program sunucusu Murat Korkut tarafından verilen katliama dair bilgiler, yaralı ve şehitlere dair haberlerden etkilenen katılımcıların ağladıkları ve sık sık kendiliklerinden tekbir getirdikleri görüldü.


Gerçekleşen toplu tel'in etkinliğinin Türkçe basın açıklaması ise Doğru Haber Yazarlarından Zülküf Er tarafından okundu. Konuşması boyunca tüm dünya Müslümanlarını Mısırlı kardeşlerine destek olmaya çağıran Er, "Bizler, Mısır'da Müslümanlara karşı yapılan katliamı nefret ve öfke ile kınamaktayız. Her şeyden önce, Şehadete ulaşan kardeş ve bacılarımıza Rabbimizden rahmet dilerken dökülen kanların, başta Mısır olmak üzere, tüm dünya'da Müslümanların zaferine vesile olmasını dileriz. Başta şehidlerin aileleri olmak üzere Mısır'ın izzetli Müslümanlarına özelde de Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın Muhterem yöneticilerine taziyelerimizi sunarken yaralılara da Rabbimizden şifa dileriz" şeklinde konuştu.


Gazeteci Yazar Zülküf Er konuşmasının son bölümünde ise, "Bizler İsviçre'de yaşayan Müslümanlar olarak bu konuda gerekli adımları atma gayretinde olacağımızı belirtirken tüm sevenlerimizi de bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Müslümanlar olarak dünyanın neresinde olursak olalım, bu konuda sorumluluk sahibiyiz. Eğer bu gün Mısırlı kardeşlerimizin safında yer almayacak olursak, Yarın Allah Teâlâ'nın huzurunda da Salihlerin safında olamayız. Bu münasebetle; Cuntacılara başta yakından bildikleri Firavun olmak üzere, Hüsnü Mübarek gibi çağdaş zalimlerin akıbetini hatırlatırken Mısırlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha kamuoyuyla paylaşırız. Rabbim tüm Müslümanları, Mısırlı kardeşlerimizin mücadelesine destek olmak için adım atanlardan eylesin" ifadelerini kullandı.


Yapılan konuşmaların ardından etkinlik alanında Mısır'daki direnişle özdeşleşen 'Exi Ente Hürrün' eserini dinleyen kimi protestocuların, kendilerinden geçtikleri görüldü.


Çoğunluğunu Türkiyeliler olmak üzere farklı ülkelerden gelen Müslümanların da katıldığı te'lin mitingi Molla Süleyman İlhan Hoca tarafından yapılan dua ile son buldu. (Hamza Korkut/Sadık Tufan - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.