Müderrisler: Bu toplantıların amacı herkesin kendi mesuliyetini görmesidir

Müderrisler: Bu toplantıların amacı herkesin kendi mesuliyetini görmesidir

İTTİHADUL ULEMA tarafından gerçekleştirilen 4’üncü Âlimler Buluşması’na katılan müderrisler, bu toplantıların asıl amacının herkesin kendi mesuliyetini görmesi olduğunu belirttiler.

Diyarbakır'da İTTİHADUL ULEMA tarafından gerçekleştirilen 4'üncü Âlimler Buluşması'na katılan müderrisler, bu toplantıların asıl amacının herkesin kendi mesuliyetini görmesi olduğunu belirterek yapılan program vesilesiyle konuşulanların, âlimlerin geldikleri coğrafyanın halkına ulaşacağını ve o halkların bundan faydalanacağını söylediler.

Davet üzerine programa icabet ettiğini belirten müderris Muhammed Duderya, “Bu toplantıya farklı farklı coğrafyalardan birçok kişi katıldı. Burada toplanmanın maksadı birlik ve beraberliktir. Eğer bu tür etkinlikler devam ederse faydası çok olacaktır. Esasında herkesin, düşündüğünde hakikati bulması gerekiyor. Bediüzzaman'ın bir sözüdür; ‘Güzel gören güzel düşünür. Güzel düşünen hayatından lezzet alır.’ Her Müslümanın böyle olması gerekiyor.” dedi.

İslam âleminin geniş ve büyük bir ümmet olduğunu hatırlatan Duderya, “İslam âlemi eğer kendi kıymetini bilse küfür âlemi onlara üstünlük taslayamazlar. Güçlü bir ümmettir fakat bu ihtilaflar zayıf olmalarına sebep olmuş. Bu toplantılar da bu mesajları vermek için yapılıyor. Bu toplantılardan gaye herkesin kendi mesuliyetini görmesidir. Bugün küfür tarafından üzerimizde bir zülüm olduğunu düşünmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Duderya, “Bediüzzaman'ın dediği gibi ‘Karşımızda küfr-ü mutlak varken dâhili adavetleri bırakmak lazım.’ Bugün İslam âleminin etrafında büyük bir ateş yakılmış. Bu var olan ateşi bez parçaları ve elle söndürmemeliyiz. Bilakis onun kaynağını bulmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Bu program hem bize hem de ümmete faydalı olacaktır”

Gerçekleştirilen programın topluma faydalı olacağını belirten Muhammed Salih Çiftsüren ise “Bu yapılan program denize atılan ve atıldıktan sonra etrafında çemberler oluşturan bir taş misali etrafa yayılacak, güzel işler olacaktır. Âlimler bir binayı oluşturan tuğlalar, bir arada tutan ve sağlamlaştıran çimento gibidirler. Farklı coğrafyalardan bu programa katılan âlimler vardır. İnşallah bu vesilesiyle bu programda konuşulanlar, âlimlerin geldikleri coğrafyanın halkına ulaşacak ve o halk bunun faydasını görecektir.” dedi.

Bu sene 4’üncüsü düzenlenen programın etkisini halk içerisinde gördüğünü aktaran Çiftsüren, “Çünkü buraya gelip bu konuşulanları gittikleri yerde anlatmaktadırlar. Ayrıca burada toplanan âlimlerin her birinin farklı bir özelliği vardır; kimi ihlaslı, kimi ibadette çok fazla abid ve kimisi ise farklı özelliklere sahiptirler. Bu tür toplantılarda âlimler birbirlerinden faydalanmaktadırlar. Allah'a hamdolsun ki bu şekilde tekâmül ortaya çıkıyor, birbirinden faydalanıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Çiftsüren, “Ümmet kendi derdi ve probleminin farkında olduktan sonra bizler ümit varız ki çözüm için arayış içerisine girecektir. Biz bundan ümitliyiz ki ümmet tefrika ve ihtilaftan ve de birbirinden uzaklaşmaya son verecektir. Allah bu konuda hepimize yardım etsin. Düzenlenen bu programın faydalı ve hayırlı olmasını ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.