Mülakat uygulamasını kaldırmayı düşünmüyoruz

Mülakat uygulamasını kaldırmayı düşünmüyoruz

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmen alımında mülakat uygulamasını kaldırmayı düşünmediklerini açıkladı.

Bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Sivas'a gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, basın mensuplarına sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin, sözleşmeli öğretmen alımında mülakatın kaldırılacağı söylentilerini hatırlatması üzerine Yılmaz, kendisinin ve bakanlığından bir kişinin böyle bir açıklaması olmadığına değindi.

Birilerinin bu uygulamanın kalkmasını istediğini belirten Yılmaz, "Sağlık Bakanlığında da biliyorsunuz sözleşmeli personel alımı uygulaması başlatıldı. Dolayısıyla böyle bir şeyi kaldırmayı düşünmüyoruz. Aksine bunun 'Daha objektif kriterlerle nasıl herkesi ikna eder şekilde yapılır?' doğrultusunda Başbakanlığın talimatı var. Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması devam edecektir. Üzerinde durduğumuz konu daha objektif kriterler içerisinde mülakat bölümünün yapılması. Sözleşmeli öğretmen devam edecek." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler