Mülk sahiplerine çağrı: Depremzedelere kiralarda kolaylık sağlayın!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde evlerinin yıkılması sonucu memleketlerini terk edip başka şehirlere göç etmek zorunda kalan depremzedelere kiralarda kolaylık sağlanması gerektiğini belirten emlak danışmanları, mülk sahiplerine çağrıda bulundu.

Depremler dolayısıyla ülkenin zor bir süreçten geçtiğini, herkesin imkânları ölçüsünde elinden gelen çabayı göstermesi gerektiğini belirten emlak danışmanları, bu anlamda mülk sahiplerine ise büyük bir sorumluluk düştüğünü söyledi.


Kimi yerlerde kira fiyatlarının arttığını, depremzedelerin bu artışlardan dolayı ciddi mağduriyet yaşadığını ifade eden emlak danışmanları, bu durumun ne insani ne de İslami bir yaklaşım olduğunu kaydetti.

Depremzedeler için kiralarda kolaylık sağlanması gerektiğini dile getiren emlak danışmanları, mülk sahiplerinin sıkıntılı süreç geçene kadar depremzedelerden ya kira istememesi ya da kiraların aşağı çekilerek yardımcı olması gerektiğini söyledi.

download-002.png

Abdurrahim Tosun

"Kiralar aşağı çekilmeli"

Hem Türkiye'de hem de dünyada son yıllarda ciddi anlamda ekonomik sıkıntıların yaşandığını belirten Emlak Danışmanı Abdurrahim Tosun, "Bu durum kiralara da yansıdı. Son süreçte deprem mağdurlarının yaşadığı süreci göz önünde bulundurduğumuzda mülk sahiplerinin biraz daha sorumluluk alması gerektiğini düşünüyoruz. Kiraların yükseltilmesinden ziyade dondurulması hatta aşağı çekilmesi bir jest olur. Bunun güzel örneklerini de görüyoruz. Fakat maalesef ters istikamette de örnekler var." dedi.

"Yardımlaşmaya toplumun ihtiyacı var"

Depremzede olduklarını bilmelerine rağmen fahiş kira talebinde bulunan kimi mülk sahiplerinin de olduğuna dikkat çeken Tosun, şöyle devam etti:

"Bunun olmaması gerekir. Şu an ülke olarak her anlamda hassas bir noktadan geçiyoruz. Herkesin bunu dikkate alması gerekiyor. Depremde yapılan fedakârlığın 3-5 günle sınırlı kalmaması gerekiyor. Çünkü yara, sorun büyük. Bunun aylara, belki de yıllara yayılacağını düşünüyoruz. Önemli olan bu süreçten sonraki bir yılı göz önünde bulundurarak hepimizin yardımlaşmasına toplumun ihtiyacı var."

"Mülk sahiplerinin merhametli davranması gerekiyor"

Şu an depremzedeler için en büyük sorunun barınma sorunu olduğuna vurgu yapan Tosun, "Bu anlamda mülk sahiplerinin merhametli davranması gerekiyor. Elini taşın altına koyması gerekiyor. Deprem mağdurlarından gerekiyorsa kira alınmasın. Alınacaksa da çok makul bir rakamla kira alınmalı diye düşünüyorum." diye konuştu.

Yusuf Kaplan

"Bu dönemde kira artışı yapılmamalı"

Bir diğer Emlak Danışmanı Yusuf Kaplan ise şunları söyledi: "Bu deprem 10 ilimizi etkiledi. Yüzbinlerce ev zarar gördü. Ondan dolayı Batman göç aldı, hâlâ almaya devam ediyor. Mülk sahiplerinin depremzedeler için ellerini taşın altına koymalarını bekliyoruz. Kiralarda son zamanlarda biraz artış var. Bundan feragat edebilirler. Ya da kira artışlarını bu dönemde yapmamalıdırlar. Millete yardımcı olurlarsa daha iyi olacaktır."

Kaplan, son olarak kira artışlarına yönelik yetkililerin sık sık denetim yapması gerektiğini sözlerine ekledi.(İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler