"Münkerata karşı birlikte hareket etmeliyiz"

"Münkerata karşı birlikte hareket etmeliyiz"

Iğdır Kültür Merkezi'nde YAKUT tarafından ahlaki yozlaşmaya dikkat çekmek için "Toplumdaki Ahlaki Yozlaşma" adlı konferans düzenledi. Halkın ilgi gösterdiği konferansta yapılan konuşmalarda, münkeratlara karşı birlikte hareket edilmesi gerektiğine dikkat

IĞDIR - Iğdır Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Yaşayan Kur'an Topluluğu (YAKUT) tarafından toplumdaki ahlaki yozlaşmaya dikkat çekmek amacıyla Kültür Merkezi'nde Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş hocanın katılımı "Toplumdaki Ahlaki Yozlaşma" adlı bir program düzenlendi.


Cihan Karakoç'un sunuculuğunu yaptığı program Bilal Al'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra, Yaşayan Kur'an Topluluğu Başkanı A. Kadir Işıklı açılış konuşmasını yaptı. Işıklı, toplumun büyük bir fesada uğradığını ve toplumdaki yozlaşmanın hat safhaya geldiğini kaydetti. A. Kadir Işıklı, "Biz bu yozlaşmanın hangi boyuta vardığını ve bunun için neler yapabiliriz, önlemimiz nasıl olmalı, gayesi ile bu programı düzenledik." dedi.


A. Kadir Işıklı'dan sonra Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş hoca sahneye çıkarak bir konuşma yaptı. Ahlaki yozlaşmanın önüne birlikte hareket edip, kardeşlik hukuku tesis edildiği takdir de daha güçlü olunacağının altını çizdi.


Mehmet Göktaş Hoca, "Allah-u Teala bireylerin yapması gerekenleri belirttiğinde ilk emir Allah'a itaatten bahseder. Ama toplum için bu böyle değildir. Toplum için hareket edildiğinde iyiliği emredip kötülükten men etmek Müslümanların ilk yapması gerekenidir. Ve bunu kardeşlik hukukunu tesis ederek yerine getirmemiz çalışmamızı daha da güçlendirecektir. O yüzden kardeşliğimizi iyice pekiştirmemiz lazım. Çünkü birbirlerimiz üzerinde haklarımız vardır. Kardeşimiz kötülüğe meylettiği zaman müdahale edip onu iyiliğe çekmemiz gerekiyor. Yoksa yapacağı yanlışlardan bizlerde mesul oluruz." dedi.


Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Başkanı M. Ali Ortaç ise ahlaki yozlaşma hakkında Kürtçe bir konuşma yaptı. Ortaç ahlak olarak Hz. Resulullah'ın (s.a.v.) ahlakını, insanlar hayatlarına yerleştirmesi gerektiğini söyledi.


M. Ali Ortaç, "Bizim en ahlaklımız olan ve örnek alacağımız büyük şahsiyet Hz. Muhammed'dir. İşte bizler genci ve yaşlısı ile O (s.a.v.)'nun ahlakını hayatımıza yerleştirmemiz gerekiyor. Ahlak kelimesi çok geniş ve kapsamlı bir mana içermektedir. Bununla birlikte haya ibaresi bizim için farklı bir anlam taşımaktadır. Haya eğer olmaz ise kalpte iman da söz konusu olamaz. Kardeşler madem imansız bir Müslüman söz konusu olamaz ve bu noktada haya çok önemlidir. O zaman çok dikkatli olmamız lazım. Eğer ki imansız gidersek bizler Allah'ın yüzüne nasıl bakacağız." şeklinde konuştu.


M. Ali Ortaç konuşmasının ardından yaptığı dua ile program son buldu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.