Namazın dindeki önemi başın cesetteki önemi gibidir

Namazın dindeki önemi başın cesetteki önemi gibidir

Kayseri’de Kur’an Nesli Platformu tarafından “Gözümün Nuru Namaz” adıyla düzenlenen etkinlikte namazın önemine vurgu yapıldı.

Kayseri’de Kur’an Nesli Platformu tarafından “Gözümün Nuru Namaz” temalı bir program düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Kur’an Nesli Platformu Kayseri Koordinatörü Mehmet Çalhan, amaçlarının imandan sonra en büyük hakikat olan namazı sevdirmek, kulluk bilinci ile bir ibadet olduğunu kavratıp toplumda namaz bilincini sağlamak olduğunu ifade etti.

Ardından kürsüye çıkan Araştırmacı-Yazar Salih Demir, namazsız bir toplumun çökmeye mahkum olduğuna vurgu yaptı.

 “Namazın dindeki önemi başın cesetteki önemi gibidir.” diyen Demir, “İnsanlık tarihi ile eşit olan namaz, beş vakit ruhi temizlenme olup Allaha hesap vermedir. Namazda devamlılık ve intizam esastır. Öyle bir namaz kılmalıyız ki o namaz bizi ayakta tutmalı, canlı ve dinamizmli bir ruh vermelidir. Müslüman hata yapabilir yanlış yapabilir ama namazsız olamaz. Son yetmiş yıl içerisinde en büyük sıkıntımız namazsız bir toplumun yetişmesidir. Ahirette en kritik zamanımızda, anlımızın dik, yüzümüzün ak olmasını istiyorsak muhakkak namaz kılmamız gerekir.” dedi.

Anne-babalara seslenen Demir, “Anne ve babalar, çocuklarımıza sadece namaz kılmayı değil; cemaatle camide namaz kılmaya alıştırın. Küçüktür deyip ertelemeyin, namazı bu yaşta gönüllerine nakşetmelisiniz.” diye belirtti.

Demir şöyle konuştu: “Namaz; iman ile küfür arasında bir perdedir. Her namazı son namaz gibi kılsak o zaman huzura ereriz. Dinin direği olan namazın en huzurlu anı secde anıdır. Şeytan dua ve secde anında kul ile Allah arasına giremez. Namaz, diğer ibadetlerin de içeriğinde bulundurduğu için dinin özüdür. Halkı yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede otobüslerin bile namaz vaktinde durmaması başörtüsü gibi aşılması gereken büyük bir sıkıntıdır. Namazlarımızı camide kılmak sadece sevap artması olayı değil, kaynaşmayı sağlayan sosyolojik bir olaydır. Günlük vakitleri, haftalık Cuma vakitleri ve yıllık bayramların hepsinin ayrı ayrı büyük bir önemi var.”

Programda küçük kız ve erkek çocukları sahneye çıkarak cemaatle namaz kıldı. Kılınan namaz esnasında 3 yaşındaki bir çocuğun namazı gerçek sanarak sahneye çıkıp saf tutması güzel görüntüler oluşturdu.

Programın sonunda Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş ile Araştırmacı-Yazar Salih Demir, iki hafta boyunca namaz eğitimi alan çocuklara sertifikalarını ve hediyelerini takdim etti.

İLKHA















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler