Nizip Alahacı köyü kutlu doğum etkinliği 2015 foto peygamber sevdalıları

Nizip Alahacı köyü kutlu doğum etkinliği 2015 foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Gaziantep’in Nizip İlçesi Alahacı köyünde ilk kez düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine köy halkı yoğun katılım gösterdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, “Eşsiz Önder Hz Muhammed (sav)” temasıyla Gaziantep’in Nizip İlçesine bağlı Alahacı Köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Köylülerin yoğun katılım gösterdiği etkinlik adeta bayram havasında gerçekleşti.

Sunuculuğunu Mustafa Subaşı’nın yaptığı etkinlik, İbrahim Bakır’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Köy Komitesi Başkanı Abdulbaki Kanık, “Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her sene Nisan ayında Kutlu Doğum etkinlikleri yapıyoruz. Bu etkinliklerde Peygamber'i (sav) anlatmaya ve tanıtmaya çalışıyoruz. Amacımız Peygamber sevdasını, aşkını ve sevgisini Müslüman ve imanlı gönüllere bir nebze de olsa dahi bu tür etkinliklerle yerleştirmek ve pekiştirmektir.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından program, mevlithan Muhammed Yıldız ve ekibinin Kürtçe ve Türkçe okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam ederken, katılımcılar mevlithanlara salâvatlarla iştirak etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Abdulkadir Aydoğan, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye’nin birçok yerinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerinin her geçen gün çığ gibi katlanarak büyüdüğüne dikkat çekerek, kalabalıkları yağmura, soğuğa ve sıcağa rağmen saatlerce meydanlarda bekleten sevginin Hz Muhammed (sav) sevgisi olduğuna vurgu yaptı.

Aydoğan, konuşmasının devamında, Peygamber Efendimizin insanlık için en güzel bir örnek olduğuna vurgu yaparak, Peygamber Efendimizin sevdasının etrafında toplanmamız gerektiğini ve O’nun kâinatta tek eşsiz önder olduğunu belirtti.

Program Peygamber Sevdalısı İlahi sanatçıları ve kız çocuklarının seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Bu yıl Özlem Ajans sanatçılarından Nurullah Kınay tarafından seslendirilen ‘Can Muhammed’ ilahisinin okunduğu esnada ilahiye köy halkının da eşlik etmesi ile köyde adeta coşku doruğa çıktı.

Program yapılan dua ile sona ererken, köy sakinlerine Özlem Ajans sanatçıları tarafından hazırlanan Kutlu Doğum CD’si hediye edildi.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.