Nizip Dayıdağı halkı kutlu doğum sonrası sevincini paylaştı video

Nizip Dayıdağı halkı kutlu doğum sonrası sevincini paylaştı video

Gaziantep’in Nizip ilçesi Dayıdağı köyünde Peygamber Sevdalıları Platformunca düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine katılan halk sevincini paylaştı.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Nizip’e bağlı Dayıdağı köyünde Kutlu Doğum münasebetiyle düzenlenen ‘Eşsiz Önder Hz. Muhammed’ temalı etkinliğe katılan halk, etkinlik sonrası sevinçlerini İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) paylaştı.

“Bu tür programların sürekli düzenlenmesini istiyoruz”

Kutlu Doğum etkinlik programlarından faydalanılması gerektiğini belirten Hamit Payo, “Kutlu Doğum etkinliği programı çok güzel oldu. Allah (cc) düzenleyenlerden razı olsun. İlahiler ve sohbetler çok güzeldi. Tabi bu tür programların sürekli düzenlenmesini istiyoruz. Köy halkı olarak bu tür programlardan faydalanmamız gerekiyor. Burada öğrendiklerimizi hayatımızda tatbik etmemiz gerekiyor. Sahabeler Kur’an’dan öğrendiklerini hayatlarında tatbik ediyorlardı. Öğrendiklerimizi hayatımızda uygulamadığımız müddetçe bize bir faydası olmaz. Onun için Peygamber Efendimizin sünnetini hayatımızda yaşamalıyız.” dedi.

Köylerinde ilk defa böyle bir güzellik yaşadıklarını ifade eden Mehmet Karakuş, “Program çok güzel oldu. Gelecek yıl yine bekliyoruz. Düzenleyenlerin emeklerine sağlık, Allah (cc) hayırlarını kabul etsin. Köyümüzde ilk defa böyle bir güzellik yaşadık. İnşallah her yıl Peygamber Sevdalılarını köyümüze bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Peygamber Efendimizin yolunu takip etmemiz lazım”

Peygamber Efendimiz Hz Muhammed Mustafa’ya olan sevgisini haykırmak için Kutlu Doğum etkinliğine katıldığını söyleyen Hasan Açıkkan, “Program çok güzel geçti. Köyümüzde düzenlenen bu programdan memnun kaldık. Peygamber Sevdalılarını saygı ile selamlıyorum. Peygamber Efendimizin yolunu takip etmemiz lazım. Bu programın sürekli düzenlenmesini isteriz.” ifadelerini kullandı.

Kutlu Doğum etkinliklerinin çevre köylerde de düzenlenmesini istediklerini belirten Mehmet Karakuş, “Köyümüzde ilk defa böyle bir program düzenlendi. Kutlu Doğum etkinliğinden çok memnun olduk. İnşallah köyümüzde bundan sonra Kutlu Doğum etkinlikleri sürekli düzenlenir. İlahiler çok güzeldi. Hocamız Peygamberimizi bizlere güzel bir şekilde anlattı. Muazzam bir program oldu. Peygamber Sevdalılarından Allah (cc) razı olsun. İnşallah çevre köylerimizde de Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlenir.” diye konuştu.

“Peygamber Efendimizin örnekliğini öğrendik”

Kutlu Doğum etkinliğinin köylerinde düzenlenmesinden memnun kaldıklarını ifade eden Hamit Karakuş, “Kutlu Doğum etkinliğini bizim köyümüzde de düzenledikleri için Peygamber Sevdalılarına teşekkür ediyoruz. Program çok güzel geçti. Peygamber Efendimizin hayatını, örnekliğini öğrendik. Dinimizin bu güzelliğini bizlerle paylaşmaları çok güzel oldu. Bu güzelliği beraber yaşamamız güzel oldu. Peygamber Sevdalılarına köyümüze geldiği için teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bu tür etkinliklerin devamlı yapılması gerektiğini ifade eden Hamit Karakuş ise, “Halkımızın bilinçlendirilmesi lazım. Köyümüzde ilk defa böyle bir program düzenlendi. Kutlu Doğum etkinliğinden çok memnun olduk. Program çok güzel geçti. Peygamber Efendimize sürekli salâvatlar getirilmesi lazım.” şeklinde konuştu.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler