Nizip Dayıdağı köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları video

Nizip Dayıdağı köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları video

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep’in Nizip İlçesi Dayıdağı köyünde ‘Eşsiz Önder Hz Muhammed’ temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Nizip’in Dayıdağı köyünde, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ilk kez kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Sunuculuğunu Mustafa Subaşı’nın yaptığı program saat 17.00’de başladı. Muhammed Ata Yeğin’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Muhammed Yıldız’ın Türkçe ve Kürtçe okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti.

Mevlid-i Şerif’in ardından, Nizip Tekbir İlahi Grubu ve Peygamber Sevdalıları kız çocuklarından oluşan İlahi Grubu’nun Peygamber Efendimiz üzerine ilahiler seslendirdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Köy Komitesi Başkanı Abdulbaki Kanık’ın selamlama konuşmasının ardından, Araştırmacı-Yazar Mustafa Karakurt, Hz Muhammed’in örnekliği ve önderliği üzerine bir konuşma yaptı.

“Peygamber Efendimizin bize önder olduğunu bizatihi Allah (cc) belirlemiştir”

İnsanların bırakmış oldukları eserleri ile tanındığına dikkat çeken Karakurt, “Peygamber Efendimizin bize önder olduğunu bizatihi Allah (cc) belirlemiştir. Acaba O’nun önderliğini ve örnekliğini bizler nasıl somutlaştırabiliriz. O’nun örnek bir önder olduğunu bizzat hayatında bizlere miras bıraktığı davasıyla, buluşturmuş olduğu saadet asrı ile ancak anlayabiliriz. İnsanları ancak bırakmış oldukları eserleri ile tanıyabiliriz. Allah Kur’an’da O’nun bizim için en güzel örnek ve önder olduğunu belirtiyor.” dedi.

“Bütün sahte önderleri üst üste koysalar O’nun topuğuna ulaşamazlar”

Nisan ayı boyunca kalabalıkların meydanlara toplanmasının nedeninin Muhammedi sevda olduğunu belirten Karakurt, “Bizler bu gün bu meydanda toplanmış isek O’ndan daha hayırlısını bulamadığımızdandır. O’nun şahs-ı manevisi etrafında toplanmalıyız. Çünkü O’ndan daha hayırlısı yoktur. Bütün sahte önderleri üst üste koysalar, O’nun topuğuna ulaşamazlar. Bundan dolayı O’nun yolunda, O’nun aşkıyla, sevdasıyla ve muhabbetiyle ne kadar cefa çeksek ve ne kadar sıkıntı çeksek yine de azdır. İşte bizi buraya kadar getiren aşk-ı Muhammedi’dir. Biz diyoruz ki, Hz Muhammed (sav) bizim Eşsiz önderimizdir. İşte bizim için eşsiz önder olan Peygamberin getirmiş olduğu davayı, her yere ulaştırmak için durmadan çalışmalıyız.” ifadelerini kullandı.

“Muhammedi sevdayı O’nun önderliğinde her yere götürmek mecburiyetindeyiz”

Peygamber Efendimizin insanlığın kurtuluşu için göstermiş olduğu çabayı, bugün O’nun ümmeti olan Müslümanların da göstermesi gerektiğinin altını çizen Karakurt, “Bir insanın hayatının sonu cehennem ile neticelenmesi kadar ziyan bir durum yoktur. Bundan dolayı O nasıl ki, insanların kurtuluşu için durmadan çalışıyordu ise işte bizlerde bugün, bu Muhammedi sevdayı şehir şehir, köy köy götürmeli ve insanlarımıza bu Muhammedi aşkı, Muhammedi ahlakı tanıtmalıyız. Eğer bu sevda ile tanıştırmaz isek bizim çocuklarımız sahte önderleri ve sahte ilahlık taslayan kişilerin ve belki de ahretlerini heba edecek sahte önderlerin ardından gideceklerdir. Bundan dolayı Muhammedi sevdayı O’nun önderliğinde her yere götürmek mecburiyetindeyiz.” şeklinde konuştu.

Program seslendirilen ilahilerin ardından Mustafa Karakurt Hoca’nın yaptığı dua ile sona erdi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler