Nizip şehitleri andı

Nizip şehitleri andı

Gaziantep'in Nizip ilçesinde hayırlı hizmetlerini sürdüren Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Nizip İhsan-Der, , ilçe halkının yoğun katılımıyla Şehitler Gecesi programı düzenledi.

Nizip Belediye düğün salonunda düzenlenen programa, Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, konuşmacı olarak katıldı.

 

İbrahim Halil Yıldırım’ın Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan program, dernek Başkanı  Halil Vural’ın yaptığı açılış konuşması ile devam etti.

 

Vural konuşmasında, “Gözlerini kırpmadan canalarını ve mallarını Allah'a satan şehitlerin anmaya ihtiyacı yoktur. Zira Allah (cc) Kur’an-ı Mubin’de ‘Onlara ölüler demeyin bilakis onlar diridirler ve Rablerı katında rızıklandırılmaktadır.’ Buyuruyor.  Fakat bizlerin onları anlamaya ihtiyacımız vardır. Bu düşünce ile şehitleri anma etkiliğini düzenlemekteyiz. Rabbim bizleri ve sizleri sözlerinde duranlardan eylesin. Şehitlerin bereketinden bizleri mahrum etmesin.” dedi.

 

Programda İnzar ve Tekbir ilahi guruplarının seslendirdikleri şehadet konulu ezgi ve ilahileriyle katılımcılar coşkulu anlar yaşadı.

 

Şehitler için hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından, Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş yaptığı konuşmada, “Allah'u teala bu dünyaya bizleri getirirken, ‘Bana kulluk etsinler, başkalarına kulluk etmesinler’ gayesi ile getirmiştir. Demek ki başkalarına kul olma ihtimalide var. ‘Andolsunki biz bütün ümmetlerin içinden Resuller çıkardık gönderdik ki Allah'a kul olsunlar Allah'a ibadet etsinler, tağuta kul olmasınlar.’ Demek ki böyle bir ihtimal var. insan  kuldur , ya Allah'a kuldur, Allah'a kul değilse kesinlikle ve kesinlikle başkasına kuldur.

 

Burası unutulmamalıdır. Bir insan eğer Allah'a eğilmiyorsa, Allah'a secde etmiyorsa, Allah'ın huzurunda arzı endam etmiyorsa, kesinlikle birilerinin kuludur, ya bir zalimin, ya bir diktatörün, ya bir firavunun, ya uçkurunun, ya nefsinin, ya modanın ama kesinlikle birşeyin kuludur. Allah-u teala diyor ki, ‘Bana kul olun doğru yol budur.’ “ ifadelerini kullandı.

 

Program Hikmet Yıldırım Hoca’nın yaptığı dua ile son buldu.   (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.