Nizip Tatlıcak köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları foto video

Nizip Tatlıcak köyü kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları foto video

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Gaziantep’in Nizip İlçesi Tatlıcak (Cağıt) Mahallesi'nde “Eşsiz Önder Hz.Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Sunuculuğunu Mustafa Subaşı’nın yaptığı etkinlik, Muhammed Yıldız’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından programın açılış konuşmasını Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü Köy Komite Başkanı Abdulbaki Kanık yaptı.

Mevlit Grubu’nun Mevlidi Şerif okuduğu programda İnzar İlahi Grubu ve Peygamber Sevdalıları Kız ilahi Grubu ilahiler seslendirdi.

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Mehmet Nakşi Erat, Peygamberimizin insanlığın kurtuluşu için çok mücadele verdiğini ve insanlığın kurtuluşu için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadığını vurguladı.

"Hz. Muhammed (sav) insanların helak edilmesi için değil, kurtuluşu için gönderilmiştir "

Peygamber Efendimiz Taife gittiğinde insanları bir olan Allah (cc) çağırdığını fakat Taif halkının Peygamber Efendimizin bu davetini kabul etmediklerini aktaran Erat, "Taif halkı bununla da kalmayıp Hz. Muhammed (sav) taşladıklar. Bunun üzerine Allah (cc) Cebrail (as) o kavmi helak etmesi için gönderdi. Fakat ‘Eşsiz Önder Hz. Muhammed (sav) bu teklifi kabul etmedi. olur ki, bir gün iman eden birileri çıkar  diyerek Taif halkının helak edilmesine izin vermedi. İşte O, Eşsiz Önder Hz. Muhammed (sav) insanların helak edilmesi için değil. İnsanların kurtuluşu için gönderilmiştir.”dedi.

Peygamber Efendimizin diri diri toprağa gömülen kızları toprağa gömülmekten kurtardığına değinen Erat, kız çocuklarının ve kadınların İslam ile şeref kazandığına dikkat çekerek, “Cahiliye döneminde kız çocukları diri diri toprağa gömülürdü. Bu gün de eğer bizler çocuklarımızı Allah (cc) Kur’an’ını ve Peygamber Efendimizin sünneti ile yetiştirmezsek. Dün diri diri toprağa gömülen kızlar Cennete gidecek. Fakat bizler eğer bu gün çocuklarımızı İslam ahlakı ile yetiştirmez ve çocuklarımızı Eşsiz Önder Hz. Muhammed (sav) ahlakı ile büyütmez isek, bizim yaptığımız belki bu gün onların o acımasızlığından daha acı olur.”diyerek tüm insanlığın kurtuluşu için O’nun ahlakına muhtaç olduğunu kaydetti.

Program yapılan dua ile sona ererken, Cağıtlılar Kutlu Doğum etkinliğinden memnun kaldıklarını belirterek, Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ettiler.İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler