Nizip Uluyatır beldesi kutlu doğum etkinliği 2016 foto peygamber sevdalıları

Nizip Uluyatır beldesi kutlu doğum etkinliği 2016 foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü tarafından Nizip’in Uluyatır beldesinde "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü, köy ve beldelerde Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İhsan Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İhsan-Der), "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Nizip’in Uluyatır (Mızar) beldesinde ilk defa Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Belde meydanında düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği, belde halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti. Ömer Naimoğlu’nun sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Muhammat Ata Yeğin’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından programın açılış ve selamlama konuşmasını Nizip Peygamber Sevdalıları Koordinatörü Mehmet Faik Doğan Hoca Yaptı.

Her yıl Nisan ayında Kutlu Doğum etkinliği programları yaptıklarını söyleyen Doğan, Uluyatır beldesinde de ilk defa Kutlu Doğum etkinliği düzenlediklerini belirterek, belde halkının etkinliğe gösterdiği yoğun ilgiden dolayı belde halkına teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından Nizip Tekbir İlahi Grubu ses sanatçıları Peygamber Efendimiz üzerine ilahiler seslendirdi. Ardından program okunan mevlid ile etkinlik devam etti.

Daha sonra İttihad-ul Ulema üyesi Molla Abdulkadir Üstündağ, bir konuşma yaptı. Üstündağ, konuşmasında Peygamber Efendimiz Hz Muhammed'in hayatından kesitler aktararak, Peygamber Sevdalıları Platformu’nun her sene Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında ayrı bir tema ile Hz Muhammed'in hayatını ele aldığını söyledi.

Ensar ve Muhacir kardeşliğinden örnekler veren Üstündağ, “Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) Medine’ye geldiğinde tüm Ensar ve Muhaciri kardeş etmiştir. Ensar’dan olan sahabeler bir teklif sunuyorlar; hurmalarımızın yarısını Muhacir kardeşlerimize verelim diye. Hurmaları yarı yarıya pay etmesi için Peygamberimize başvuruyorlar. Ellerinden geldiğince Muhacir kardeşlerine fazla vermeye çalışıyorlar. Bu gün ise ne haldeyiz. Ben bu yıl 3 kardeşin 3’ününde öldüğünü gördüm. Bir dönüm arazi için ne haldeyiz. Kur’an ve sünnetten ayrılırsak bu duruma düşeriz.” dedi.

Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubu tarafından seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam eden program,  Abdulkadir Üstündağ, hocanın yaptığı dua ile katılımcılara dağıtılan ikramlar ile son buldu.

Programda, ayrıca bu yıl Gaziantep’te havaların kurak geçmesinden dolayı belde halkının talebi üzerine topluca yağmur duası yapıldı.

İLKHA













HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.