Nizip'te kitap okuma kampanyası başlatıldı

Nizip'te kitap okuma kampanyası başlatıldı

Gaziantep'in Nizip ilçesinde ilk defa gerçekleştirilen "Birinci Nizip Kitap Günleri" düzenlenen törenle başladı.

Nizip ilçesinde ilk defa gerçekleştirilen ve 13-22 Eylül tarihleri arasında Millet Bahçesi'nde devam edecek olan etkinliğe 27 yazar ve ulusal çapta birçok yayınevi katılıyor.

Nizip ilçesindeki Millet Bahçesi'nde düzenlenen törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, kitap okumanın ve okuma kültürünü her yaşa yaymanın önemine değindi.

"Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor" kitap okuma kampanyasının bu sene de devam edeceğini belirten Gül, Pazartesi günü 30 binin üzerinde öğretmenin, öğrencileri evlerinde ziyaret ederek aile bireyleri ile kitap okuyacaklarını ve kampanyaya start verileceğini söyledi.

Gül, "20.30 itibari ile kampanya kapsamında evde, öğrenciler ve veliler ile okudukları kitapları sosyal medya üzerinden paylaşacaklar. Dolayısıyla hem Gaziantep'in hem Türkiye'nin gündemi kitap olacak. Bu sene de velilerimiz ve öğrencilerimiz ile farkındalık oluşturarak kitap okumaya devam edeceğiz ve kitap okumanın yanı sıra öğrenci ile veliler arasındaki iletişimi güçlendirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerimizin evindeki ortamın öğretmenler tarafından da bilinmesini istiyoruz." dedi.

Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı da ilkini düzenledikleri kitap günlerini her sene geleneksel olarak sürdürmeyi planladıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından kitap fuarının açılışı gerçekleştirildi. Vali Gül, açılışın ardından stantları gezdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler