Nizip'te Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Nizip'te Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Gaziantep'in Nizip ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İhsan-Der'in düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğine binlerce kişi katıldı.

GAZİANTEP-Peygamber Sevdalıları Platformuna üye STK’lardan Nizip İhsan Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe binlerce kişi katıldı.

 

izip Hal Meydanı’nda saat 15.00’te başlayan programın sunuculuğunu  Mustafa Kaya ve Abdulhakim Övet yaptı. Etkinlikte mevlid ve ilahiler okundu konuşmalar yapıldı.Etkinlik boyunca kalabalık, tekbirler getirdi, salavat çekti.

 

Ekrem Kaplan Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Nizip İhsan-Der Başkanı  Halil Vural,  etkinliği düzenlemedeki  amaçlarının  Hz Muhammed (SAV)’in hayatını mücadelesini ve ahlakını anlamak ve yaşatmak olduğunu söyledi.

 

Vural şöyle konuştu:  “Tarihi, geçmişi ve kökeni İslam ve Peygamber Sevdası ile yoğrulmuş olan ve bazı küresel güçler tarafından bu sevdası unutturulmak istenen,  İslam’dan uzaklaştırılmak istenen bizlere,  yani  bu coğrafyanın insanına,  peygamberini tekrar hatırlatalım istedik.

 

Tarihe yön vermiş olan, zamanı ve mekanı insanlığın hayrı için kullanan, her yere adalet dağıtmış olan Müslümanlar tekrar eski günlerine kavuşsun, Muhammedi Sevdayı tekrar solusun, Kur’an’la  beraber şerefli ve izzetli günlerine tekrar ulaşsın istedik.”

 

Peygamber Sevdalıları kız ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle devam eden etkinlikte Kürtçe ve Türkçe dillerinde mevlid okudu.

 

Etkinliğe Konuşmacı olarak katılan Molla Cemal Çınar ise, Cahiliye Dönemi’nde yapılan haksızlıkları ve utanç vesilesi sayılan kız çocukların uğramış olduğu acımasız zulümleri anlattı. Çınar Hoca’nın  konuşması sık sık tekbirlerle kesildi.

 

“Binlerce yıl geçmesine rağmen hala meydanlar şehirler O’nu anmak için tıklım tıklım dolmaktadır.” Diyen Çınar,  “Binlerce yıl geçse de O’nun aşkı kalplerde hala tazeliğini koruyor. Bütün peygamberlerin görevi insanlığı hakikate çağırmaktır. Peygamberler gelmeden önce tüm toplumlarda huzursuzluk haksızlık zulüm vardı. Arap yarımadasında kimi topluluklar ataşe tapıyordu. Kimi taştan heykellere tapıyorlardı. Cahiliye döneminde bırakın kadına değer verilmeyi kadının insan olup olmadığı tartışılıyordu. Cahiliye döneminde kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. Hatta bir baba kız çocuğu doğar doğmaz kızını gömmek isterdi de annesi kızımıza birkaç yaş daha büyüsün diyerek kızının diri diri toprağa gömülmesini ertelerdi. Evet bugün meydanların çoğunluğunu bayanlar oluşturuyor. Eğer İslam ve Resulullah kadına değer vermemiş olsaydı. Tıpkı bu günkü gibi basit bir çikletin reklamında kullanıldığı gibi kullanılırdı. Bakın Resulullah o kız çocuğunu diri diri toprağa gömen babaya eğer vallahi İslam cahiliye döneminde işlenen günahlar affedilmiş olmasıydı. Kız çocuklarını diri diri toprağa gömen babalar infaz edilirdi.” İfadelerini kullandı.

 

Çınar konuşmasına  şu ifadelerle davam etti: “Bu gün bizler Allah Resulünün iki emanetine sımsıkı sarılmalıyız. Kur’an bizim hayatımızın her alanında olmalıdır. Ticaretimizde evimizde yönetimimiz de her işimizde Kuran’a başvurmalıyız. Kuransız bir hayat düşünülemez. Eğer Kur’ansız bir hayat yaşanıldığı takdirde bu gün kimi ateşin üzerinden atlayarak kurtuluşu ateşte kimileri heykellerin önünde eğilerek arıyor. Kurtuluş İslam’dadır Kur’an’dadır. İnsanlar ancak La ilahe illallah bayrağının altında birleşir. İslam’da birleşir. Tek kurtuluş İslam’dır. Bu gün eğer zalimler Mısırda Orta Afrika’da Mali’de oluk oluk kan akıyorsa bu Kur’ansız bir hayatın yaşandığındandır. Bir gün Hz. Ömer hutbede iken bir bayan ey Ömer söylediklerin doğru ama! Gel gör ki söylediklerin Kur’an da var mıdır. Evet bu olay bu gün yaşanmış olsaydı. O bayan çok uzaklara sürgün edilirdi. Ama! Hz. Ömer o bayanı takdir etmiştir. Bu günün zalimleri bizleri İslam’dan uzaklaştırmak için çok büyük mücadele veriyorlar. Özellikle gençlerimizi kimi yalan bayramlarla son zamanlarda nevruz adı altında farklı farklı tuzaklarla aldatıyorlar. Her şeyimiz İslam’a uymalı bayramımız giyinişimiz oturuş ve kalkışımız İslama uymalıdır. Kürt de olsa Türk de olsa Arap da olsa kim olursa olsun kurtuluş farklı yerde arayanlar yanlış yoldadır. Sahabeler hayatlarını Kur’ana göre yaşarlardı. Onlar Kur’ana aykırı bir davranışta bulunmazlardı.”

 

Etkinlikte  Özlem Ajans sanatçılarından Remzi, Gaziantep’ten Grup İnzar ve Grup Tekbir  sanatçıları ilahiler okudu.

 

Etkinlik Ali Ateş Hoca’nın yapmış olduğu dua ile sona erdi. (Bayram Çakar-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler