Nizip'te Kutlu Doğum etkinliği yapıldı

Nizip'te Kutlu Doğum etkinliği yapıldı

Gaziantep'in Nizip ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde yapılan konuşmalarda, özgür olmak isteyenlerin Hz. Muhammed'in (sav) yolunu takip etmeleri gerektiğine işaret edildi.

GAZİANTEP- Peygamber Sevdalıları Platformu, Gaziantep'in Nizip ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Hal Meydanında yapılan etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ardından Mevlidi Şerif okundu.


Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Mehmet Arasan, "Kurtuluşa ermek istiyorsak; Peygamberin hayatını yaşamalıyız" dedi.


Kutlu Doğum etkinliklerinin İslam ümmetini uyandırmak için yapıldığını vurgulayan Arasan, "Haçlılar Kudüs'ü işgal ettikleri zaman Selahattin Eyyübi Kudüs'ü haçlılardan kurtarmak için şehir şehir köy köy gezerek Kutlu Doğum etkinliklerini başlattı ve ümmeti bu şekilde uyandırdı. Kudüs'ü tekrar aldı" dedi.


Kurtuluşa ermek isteyenlerin Hz. Muhammed'i (s.av.) takip etmesi gerektiğini vurgulayan Arasan, " Özgür olmak istiyorsak Hz. Peygambere uymak zorundayız. Özürlüğün yolu Hz. peygamberin yolu takip etmekten geçer, Kurtuluşa ermek İstiyorsak Peygamberimizin hayatını öğrenip onu yaşamalı ve yaşatmalıyız" diye konuştu.


Peygamber Gülleri Çocuk İlahi Grubu'nun seslendirdiği ilahi ve ezgilerden sonra bir konuşma yapan Mustafa Karakurt ise, Hz. Muhammed'in (sav) sıradan bir insan olmadığını belirterek "O bir yakut gibidir" dedi.


Barbar toplumların Hz. Peygamberin hayatını takip etmeye başlamasından sonra en şerefli toplumlar haline geldiğini ifade eden Karakurt, "Hz. Muhammed (sav) dünyada karalık ve zulüm içinde bocalayan insanlık alemine beyaz bir sayfa açmıştır" dedi ve Müslümanları tekrar Hz. Muhammed'e (sav) biat etmeye çağırdı.


İki saat süren Program, İnzar ilahi grubu seslendirdiği ilahi ve ezgilerden sonra yapılan duayla son buldu. (Şefik Mert/Bekir Aslan/Bayram Çakar - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.