Nizip'te Şehadet gecesi düzenlendi

Nizip'te Şehadet gecesi düzenlendi

İhsan Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 'Dünden Bugüne İslam Şehitleri ve Şehadet' konuşu etkinlik düzenledi.

GAZİANTEP - İhsan Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği,  ‘Dünden Bugüne İslam Şehitleri ve Şehadet’ konuşu etkinlik düzenledi. Nizip ilçesi Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen program,  ilçe halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

 

Ali Ateşçi Hoca’nın Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan program, İhsan-Der Başkanı Halil Vural’ın yaptığı selamlama konuşması ile devam etti.

 

Ölümün yokluk olmadığını ifade eden Vural, “Ölüm, şu fani dünyadan ebedi hayata geçiş köprüsüdür. Her canlı varlık, o köprüden mutlaka geçecektir. Yani ölümü tadacaktır.  Ancak Şiirde geçtiği gibi: ‘Madem ölüm tek bir defa gelecek, o da neden Allah için olmasın.’ diyerek i’layi kelimetullah için İslam düşmanlarıyla yapılan savaş sırasında savaş meydanlarında veya İslam düşmanlarına karsı verilen mücadele sebebiyle kâfirlerin ve zalimlerin zindanlarında işkence sonucunda gelen ölüm en şerefli ölümdür. Bu Kur'an ve Sünnet dilinde de şehadettir. Bu durumda hayatini kaybeden Müslüman şehittir.”şeklinde konuştu.

 

Gecede şehitlerin hayatlarının anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

 

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Mustafa Karakurt Hoca, şehitliğin peygamberlerin dahi imrendiği çok büyük bir makam olduğunu söyledi.

 

“Müminlerin kaybedecek bir şeyi yoktur”

Şehadetten önce şehitçe yaşamak gerektiğini belirten Karakurt Hoca, “Müminlerin kaybedecek bir şeyi yoktur, çünkü müminler iman ettiği zaman malını ve canını Allah’a cennet karşılığında satmıştırlar. Günümüz tarihine gelelim, Mısır’a bakalım. Hasan el Benna’ya bakıyoruz ve diyoruz ki: ‘Gayemiz Allah’tır, Önderimiz Resulullah’tır, yolumuz cihattır, anayasamız Kuran’dır ve en büyük arzumuz şehadettir.” Şeklinde konuştu.

 

Konuşmasında Hz. Hüseyin, Seyyid Kutub, Şeyh Said ve Bediüzzaman Said Nursi’den de bahseden Karakurt Hoca, “Resulullah’ın mektebinde şehadet vardı, Hz.Hüseyin’in mektebinde şehadet vardı, Seyyid Kutub’un mektebinde şehadet vardı, Şeyh Said’in mektebinde şehadet vardı.” Diyerek şehadetin bir mektep olduğunu söyledi.

 

Konuşmaların ardından program Tekbir İlahi Grubunun seslendirdiği ederlerle devam etti ve Aldulkadir Aydoğan hocanın yaptığı kapanış duası ile sona erdi. (Bayram Çakar - İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.