Nizip'ten Gazze'ye destek

Nizip'ten Gazze'ye destek

Gaziantep'in Nizip ilçesinde İhsan Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği (İhsan Der) tarafından israil'in Gazze'de yaptığı katliamları lanetlemek amacıyla basın açıklaması düzenlendi.

GAZİANTEP- Gaziantep’in Nizip ilçesinde hayırlı hizmetlerini sürdüren  İhsan-Der tarafından dün ikindi namazına müteakip, ilçe halkının katılımıyla çarşı camii meydanında, İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamları lanetlemek amacıyla basın açıklaması düzenlendi.

 

Basın açıklaması İbrahim Halil Yıldırım Hoca’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Basın açıklamasını okuyan İhsan-Der üyesi Mehmet Faik Doğan, “Katil terör şebekesi İsrail bu mübarek Ramazan ayını da tüm dünyanın ve İslam Ümmetinin gözleri önünde kana buladı. Karşımızda, Ramazan ayını cehenneme çevirmekten haz alan, kadın ve çocuk öldürmekten haz alan, lanetlenmiş bir kavim var. Saldırılarda meskenlerin yanı sıra mabetler ve sağlık merkezleri de vurulmuştur. Mabetlere yapılan saldırılar, Siyonist israil’in kendisinin kutsalları dışında hiç kimsenin kutsallarına saygısının olmadığının göstergesidir.

 

BM’den ABD’den ve Avrupa ülkelerinden bu yeni saldırılar için bir tepki beklemek ancak taşeron siyasi anlayışların bir umududur. Irkçı emperyalizmin vicdanı yoktur. Irkçı emperyalizmin adalet anlayışı yoktur. Onlar, Siyonist israil’e karşı, meşru müdafaa hakkını kullanan Müslüman Filistin halkını kınarlar. Siyonist israil’in saldırılarında savunmasız çocuk ve kadın yüzlerce Müslüman’ın öldürülmesinden esef duyduklarını söyleyip geçerler. Bu tavırlarının Siyonist israil’e “sen bildiğini okumaya devam et” demek olduğunu tüm dünya bilmelidir.

 

Terör devleti İsrail, insanlık tarihinde olmamış ve yapılmamış zulümleri yapmaktadır. Soruyorum sizlere, Allah aşkına insanlık tarihinde hiçbir çocuğa benzin zorla içirilerek ve ardından üzerine benzin döküp yakıldığını işittiniz mi?  Bu bir insanlık ayıbıdır. Bunu ancak hayvanlıktan da daha aşağı bir seviyedeki yaratıklar yaparlar.” dedi.

 

Basın açıklaması sık sık tekbirler ve israil’i kınayan sloganlarla kesildi.

Basın açıklaması Ali Ateşçi Hoca’nın yaptığı dua ile sona erdi.  ( Bayram Çakar- İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.