Oğlum gelmeyene kadar buradan ayrılmayacağım

Oğlum gelmeyene kadar buradan ayrılmayacağım

Oğlu dağa kaçırıldığı için HDP binası önünde oturma eylemi başlatan baba, "Oğlum gelmeyene kadar ben buradan ayrılmayacağım" dedi.

HDP'liler tarafından çocuklarının kandırılarak dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP binası önünde oturma eylemi başlatan ailelere destek büyüyor.

4 ay önce 16 yaşındaki oğlu Yusuf Bektaş'ın HDP'liler tarafından kandırılarak dağa kaçırıldığını belirten baba Celil Bektaş, eski bir HDP'li olduğunu ancak şimdi onlardan nefret ettiğini söyleyerek çocuğunun kendisine verilmesini istedi.

Oğlunun henüz 16 yaşında olduğunu söyleyen baba Bektaş, "Oğlum 16 kişiyle beraber 4 ay önce bir Ramazan akşamı Hazar Gölü'ne gitti. Çocuğum ondan sonra gelmedi. Buraya defalarca gelip rica ettik. Herkes bildiği halde 'bilmiyoruz' dediler. Hatay'a gittim her yere başvurdum. Hiçbir yerde yok. Sanki yer yarıldı içine girdi. Oğlum hasta olduğu için inşaata götürmeye kıyamadım. Bir berberde çalışıyordu." dedi. 

Bir sonuç almadan HDP önünden ayrılmayacağını belirten Bektaş, "Bu saatten sonra siyasetle işim olmaz sadece çocuğumu istiyorum. Oğlum gelmeyene kadar ben buradan ayrılmayacağım. Çocuğumu HDP binasının ikinci katına götürmüşler, bizden habersiz Hazar Gölü'ne götürmüşler. Daha 16 yaşındaki çocuğu kandırdılar. Milletvekillerine sesleniyorum: Buraya, halkın yanına gelip halkın çocuklarına sahip çıkarak çocukları getirsinler. Bir netice almayana kadar buradan ayrılmayacağız. Gerekirse ölüm orucu tutarız. Ben eski HDP'liyim şimdi onlardan nefret etmişim. Milletvekillerine sesleniyorum: Ankara'da oturmasınlar buraya gelsinler. Halk buradadır, dertlerine çare bulsunlar. 'AK Parti'ye git' diyorlar. AK Parti'ye de, MHP'ye de, her yere de giderim. Ben buraya gelirken ölümü göze alarak gelmişim." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.