Ökmen: Seçim atmosferi nedeniyle depremzede kardeşlerimizin mağdur olmasından endişe duyuyoruz

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Cafer Ökmen, seçim atmosferiyle beraber kaygımız odur ki depremzede kardeşlerimiz bu seçim atmosferinden dolayı mağduriyetlerinin daha da artmasından endişe duyduklarını belirtti.

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Cafer Ökmen, Bursa'da bir takım STK, ticaret odaları ve kanaat önderleri ziyaret ederek Umut Kervanı Vakfının deprem bölgelerinde yaptıkları çalışmalarını anlattı.


Yapılan çalışmalarla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Vakfı Başkan Yardımcısı Cafer Ökmen, üye ve gönüllüleriyle birlikte depremin ilk gününden itibaren deprem bölgelerine çalışmaya başladıklarını kaydetti.

"Türkiye gündemi çok çabuk değişebiliyor"

Depremin ilk gününden beri Umut Kervanı Vakfı olarak deprem bölgesinde olduklarını belirten Ökmen, "Kardeşlerimize sıcak aş olmak üzere her türlü insanı yardımı elimize ulaştığı miktarıyla depremzede kardeşlerimize dağıttık. Yardımlar bir aydır bu şekilde devam etmektedir. Depremin olduğu bütün bölgelerde sıcak aş dağıtımlarımız devam ediyor. Elimize geçen bütün insani yardımları dağıtmaya da devam ediyoruz. Türkiye gündemi çok çabuk değişebiliyor. Özellikle son dönemlerde seçim atmosferi vardır. Seçim atmosferiyle beraber kaygımız odur ki depremzede kardeşlerimiz bu seçim atmosferinden dolayı mağduriyetlerinin daha da artmasından endişe duyuyoruz. Bu endişeleri en azından bertaraf etmek için sürekli gezilerimiz devam ediyor." dedi.

"Depremzede kardeşlerimiz normal sosyal hayatlarına dönene kadar çalışmalarımız devam edecektir"

Umut Kervanın tüm başkan ve yardımcılarıyla beraber birtakım ziyaretlerinin devam ettiğini belirten Ökmen, "Özellikle STK, ticaret odaları, kanat önderleri ve her türlü ulaşabileceğimiz insanlara ulaşıyoruz. Deprem bölgelerinden işin daha bitmediğini ve işin çok uzun süreceğini kendilerine ifade ediyoruz. Kendilerinden çok güzel tepki ve dönüşler aldık. Allah kendilerinden razı olsun. Herkesin bunu düşünmesi gerekiyor ki bu iş daha aylarca devam edecektir. Önümüzde Ramazan ayı var. Ramazan ayının iftarı ve sahuru vardır. Ramazan ayının hazırlıklarına daha önce başlamıştık. Arkadaşlarımızla beraber maddi-manevi programlar yaptık. Bu programların sürekli Türkiye gündeminde olması için gayret ediyoruz. İnşallah Türkiye de bu gündemde olduğu sürece kardeşlerimizin yaraları daha hızlı sarılacaktır. Umut Kervanı olarak sahada olmaya devam edeceğiz. Depremzede kardeşlerimiz normal sosyal hayatlarına dönene kadar bu çalışmalarımız devam edecektir." diye belirtti.

"Kısa orta ve uzun vadede planlamalarımızı yapmış bulunmaktayız"

Ökmen, "Depremzede kardeşlerimizin çoğunluğu çadırlarda kalıyor. Peyder pey konteyner kentlere taşınıyorlar. Konteynırların oluşma süreleri biraz daha uzun sürüyor. Sıcak aş ve erzak yardımı en üst seviyede ihtiyaçlardandır. Erzak sevkiyatı sürekli hiç kesilmeden sürekli devam etmesi gerekiyor. Erzak konusunda sıkıntı hala devam ediyor. Umut Kervanı Vakfı olarak kısa orta ve uzun vadede planlamalarımızı yapmış bulunmaktayız. Kısa vadede Ramazan ayına kadar buradayız. Bakanlık da Ramazan ayı sonuna kadar bizimle çalışın diye bir teklifte bulundular. Bu konu üzerinden kendileri bizden söz aldılar. Ramazan ayından sonra da zaten ihtiyaçlar görüldüğü kadar devam edecektir. Kurbanlarımızı belki deprem bölgelerinde keseceğiz. Bununla beraber uzun vadeli planlamalarımız vardır." diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.