Ordu Valisi heyelanın bilançosunu açıkladı

Ordu Valisi heyelanın bilançosunu açıkladı

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan sonucu şuana kadar 61 bina, 80 konutun tahliye edildiğini, 22 bina ile 31 konutun yanı sıra bir de caminin yıkıldığını açıkladı.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Aybastı ilçesindeki heyelan bölgesinde incelemelerde bulundu, ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Vatandaşlara gerekli yardımların yapılacağını belirten Vali Yavuz, şubat ayında heyelanın görülmeye başlandığını belirtti.

İlk heyelanda, 20 binada 29 konutu tahliye ettiklerini belirten Yavuz, "Dün heyelan şiddetini arttırdı ve önemli bir heyelan meydana geldi. Şu ana kadar 61 bina ve 80 konutu tahliye etmek durumunda kaldık. Şu an itibari ile 22 bina 31 konut ve bir cami maalesef yıkıldı." dedi.

Yavuz, "Devletimiz tüm imkanları ile seferber oldu. Şu anda hepimiz buradayız, tüm teknik ekip burada. Yeni tespitler yapıyoruz. Muhtemel heyelanın etki alanlarını belirlemek bakımından özellikle vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak bakımından her türlü tedbiri alıyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tahliye kararı verdiğimiz evlerde süratle kira yardımlarını gerçekleştiriyoruz. Diğer acil ihtiyaçları için de gerekli ödemeleri süratle gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Vali Yavuz, uu ana kadar 214 bin 500 TL kira yardımı ve nakit ödemesi yaptıklarını, yeni tespitler neticesinde ödemelerin devam edeceğini kaydetti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.