Ordu'da bir mahalle karantinaya alındı

Ordu'da bir mahalle karantinaya alındı

Ordu Valiliği, Çatalpınar ilçesine bağlı Elmaköy Mahallesi'ne karantina tedbirlerinin uygulandığını duyurdu.

Ordu'nun Çatalpınar ilçesine bağlı Elmaköy Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde hastalıklı ineğin etini yiyen bir kişi hayatını kaybetmişti.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, olayla ilgili hastaneye kaldırılan 2 kişinin tedavisine devam edildiği belirtildi.

Olayın sebebini araştırmak üzere Ankara Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderilen numunede pozitif şarbon olduğunun tespit edildiğinin bildirildiği açıklamada, Elmaköy Mahallesi'nde derhal karantina tedbirleri uygulanmaya başlandığı kaydedildi.

Açıklamada, "Oluşturulan aşılama ekipleri ile koruma bölgesi içerisinde bulunan at, eşek, koyun ve keçilerin hastalığa karşı aşılama çalışmalarına başlanmıştır. 10 kilometre yarıçap içerisinde kalan 2 bin 500 hayvanın aşılaması yapılacaktır. Çatalpınar İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon Kararı ile hastalık çıkan işletme merkez olmak üzere 10 kilometrelik alana, hayvan giriş çıkışı ile hayvan kesimi 15 günlük karantina süresi boyunca yasaklanmıştır. Ayrıca, bugün ilçe kaymakamı, il gıda tarım ve hayvancılık müdürünün katılımı ile bir toplantı düzenlenerek, konu hakkında mahalle muhtarları bilgilendirilmiştir." denildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler