Orta refüj ve kavşaklara 1 milyon kışlık çiçek dikilecek

Orta refüj ve kavşaklara 1 milyon kışlık çiçek dikilecek

Yazlık çiçek dikimini havaların soğumasıyla birlikte tamamlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, orta refüj ile kavşaklara farklı renklerde toplam 1 milyon kışlık çiçek dikecek.

Yazlık çiçek dikimini havaların soğumasıyla birlikte tamamlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kışlık mevsimlik çiçek dikimi çalışmalarında Yenişehir, Bağlar, Kayapınar ve Sur ilçelerinin orta refüj ile kavşaklarına farklı renklerde toplamda 1 milyon menekşe dikecek.

Kentin park, orta refüj ve kavşaklarında peyzaj çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, havaların soğumasıyla birlikte kışlık mevsimlik çiçek dikimine başladı. Toplam 1 milyon adet sarı, beyaz, kırmızı ve mor renklerde menekşenin dikileceği çalışmaların startı Bağlar ilçesi Kamışlo Bulvarı'nda verildi. Ekipler, havaalanı yolu olarak bilinen Kamışlo Bulvarı'nın orta refüj ve kavşaklarını farklı renklerde menekşe çiçeğiyle süsledi.

4 merkez ilçenin orta refüj ve kavşakları da çiçeklerle süslenecek

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, çiçek dikiminden önce belirlenen orta refüj ve kavşaklarda altyapı ile gerekli alanlara toprak takviyesi yapıyor. Bu çalışmaların ardından orta refüj ve kavşaklara kışlık mevsimlik çiçek dikmeye başlayan ekipler ilk etapta Kamışlo Bulvarı'nı farklı renklerde çiçeklerle süsleyerek çalışmaların benzerini Yenişehir, Bağlar, Sur ve Kayapınar ilçelerinin caddelerinde ve parklarında da sürdürecek.

Kışlık mevsimlik çiçek dikimi dışında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, önceden belirlenen park, kavşak, kaldırım ve orta refüjlere farklı türlerde çalı ile ağaç dikimi çalışmaları dışında çimlendirme çalışmaları da devam ediyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler