Otobüs şoförleri: Araçlarda hava yastığı olmadığı için can güvenliğimiz tehlikede

Otobüs şoförleri: Araçlarda hava yastığı olmadığı için can güvenliğimiz tehlikede

Mardin'de şehirler arası yolcu otobüs şoförlüğü yapanlar, uzun seferlerde çektikleri sıkıntıları dile getirdi. Şoförler, otobüslerde airbagın (hava yastığı) olmaması nedeniyle can güvenliklerinin olmadıklarını belirttiler.

Yolcu taşımacılığı yapan otobüs şoförleri, uzun yollarda çektikleri uyku vb sıkıntılarının yanı sıra aile ve çocuk özlemi de yaşadıklarını belirtti.

Milyonlarca lira değerindeki araçlarda can güvenliklerinin olmadığına dikkat çeken şoförler, yetkililerden araçlarda airbag yapılmasını istediler.

Şehirler arası yolcu otobüs şoförlüğü yapan Davut Ortanç, yaklaşık 20 yıldır bu mesleği icra ettiğini belirtti. Ortanç, "Eskiden büyüklerimiz, babam bu işi icra ediyordu şimdi biz devraldık. Bizde uyku sorunu çok teşkil etmiyor çünkü 3 şoförle beraber sefere çıkıyoruz, biri yorulduğunda diğeri sürüyor. Uzun yolculuk zordur. Çocuk hasreti, aile hasreti çekiyoruz yani evimizi az görüyoruz. Bir sefer gidiş-geliş 3 gün sürüyor. Haftada bir gün istirahatimiz var." dedi.

Özellikle otobüslerde airbag güvenliğinin olmaması şoför ve muavinin kazada ölümle burun buruna geldiğine dikkat çeken Ortanç, "Otobüs ön taraftan kaza yaptığı zaman arabada airbag olmadığı için yüksek ihtimalle şoföre ve muavin ölüyor. 7,5 milyon liralık bir aracın ön tarafında hiçbir güvenlik önlemi yok, sadece cam var. Yani bir kaza anında şoför ve muavin ölüm ile burun buruna kalıyor. Otobüs araçlarına airbag yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bir diğer otobüs şoförü Musa Demir de otobüslerde onlarca kişiyi taşıdıklarını ancak airbag güvenliğini olmaması nedeniyle can güvenliklerinin olmadığını söyledi.

Demir, "20 seneye yakın ben bu işi yapıyorum can taşıyoruz. Benim tek bir şikâyetim var. Bu araçlara 8-9 milyon lira servet bağlanılıyor ama bu otobüslerin ön taraflarında can güvenliği için airbag yok. Bu araçlarda hem yolcu hem de kendi can güvenliğimiz için bu talebin yapılmasını istiyoruz." Şeklinde konuştu.

Mesleklerinin zorluğuna da değinen Demir, uzun seferler nedeniyle evlerine doğru düzgün gidemediklerini ve çocukları ile vakit geçiremediklerini söyledi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.