Oturma eylemi yapan ailelere destekler sürüyor

Oturma eylemi yapan ailelere destekler sürüyor

Çocukları dağa kaçırıldığı için oturma eylemi yapan ailelere destek ziyaretleri genişleyerek büyüyor.

Çocukları dağa kaçırıldığı için günlerdir Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelere destek ziyaretleri devam ediyor.

Uluslararası İnsan Hakları ve Demokrasi Derneği Genel Başkanı Remzi Çayır, çocukları dağa kaçırıldığı için Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan aileleri ziyaret ederek desteklerini bildirdi.

Ailelere yanlarında olduklarını belirten Çayır, "Biz sizin feryadınıza ve çığlığınıza, vicdanlı ve merhametli anne çığlığını hiç kimsenin yok saymaması için, annelerin çocuklarına kavuşması için, bu yorgun toprakların daha fazla can almaması için, insanların kavgaya son vermesi için, şiddetin çözüm olmadığını, siyasilerin şu önünde bulunduğumuz partinin de bilmesi için, hiç kimsenin Kürdün de Türkün de ölmediği bir Türkiye özlemi ile size destek vermeye geldik." dedi.

"Çocukları kullanarak siz neyi halledeceksiniz?"

Annenin yüreği, isteği ve çağrısının siyaset üstü olduğunu vurgulayan Çayır, "Anne yüreğinin hiçbir ideolojisi yoktur. Onun merhameti ve sevgisi bütün ideolojilerin üstündedir. Hem şiddeti hem de siyaseti meşru yolla yapmak isteyenlere de seslenmek istiyoruz; lütfen artık silahla aranıza mesafe koyun. Analar ağlamasın. Dünyada en çok silahlı örgütlerin kullandığı yaş aralığı 12-16 yaş aralığıdır. Hep çocukları kullanarak siz neyi halledeceksiniz, neye derman olacaksınız? Onun için biz yüreğimizle ve sesimizle sizin o çağrınıza destek vermeye geldik. İnşallah buradan büyük bir çığır açacağınıza inanıyorum. Anneler bu işe bulaşırsa Allah'ın izniyle bu topraklar güler. İnşallah bu topraklar kandan, savaştan arınır. Çünkü biz birbirimizi öldürüyoruz, Amerika seviniyor. Gâvuru sevindirmeye gerek yok. Kürdler Türkler kardeştir. Bu ülke hepimize yeter." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.