Oturma eylemindeki ailelerin sayısı 33'e yükseldi

Oturma eylemindeki ailelerin sayısı 33'e yükseldi

Diyarbakır'da, çocuklarının dağa kaçırıldığını belirten ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemleri 13'üncü gününde de devam ederken, eylemdeki ailelerin sayısı 33'e yükseldi.

Çocukları çeşitli tarihlerde dağa kaçırılan ailelerin başlattıkları oturma eylemi, 13'üncü gününde artarak başladı. En son ailenin katılımı ile sayı 33'e yükseldi.

Erzurum'un Horasan ilçesinden gelerek oturma eylemine destek veren Mehmet Emin Coşkun, oğlunun 5 yıl önce Muğla'da okuduğu sırada kaçırıldığını belirterek oğlunun getirilmesini istedi.

Mehmet Emin Coşkun, oğlu İbrahim Coşkun'un Üniversite 2. Sınıfta okuduğu sırada kaçırıldığını belirterek şunları söyledi:

"Benim oğlum 2014'de götürüldü. 29 Aralık tarihinde kaçırıldı. 2 kişi beni aradı, oğlumun kaçırıldığını ve dağa götürüldüğünü söylediler. Daha sonra araştırdık bulamadık. Oğlum 19 yaşındayken kaçırıldı. Sıtkı Koç Üniversitesi 2. sınıf okuduğu sırada kaçırıldı. HDP/PKK ile hiçbir bağlantısı yoktu. 5 yıldır oğlumdan haber alamıyorum. Oğlumun yaşayıp yaşamadığına da bilmiyoruz. Defalarca HDP'ye geldim oğlum için ama sonuç alamadım. Oğlumun geleceğine dair ümidim var. Hiçbir zaman ümidimi yitirmedim. İnşallah bir gün kapıyı açıp gelecek. Durma oğlum, gel. Annen, ben, kardeşlerin perişan haldeyiz." dedi.

Erzurumlu ailenin katılımı ile sayıları 33'e çıkan aileler, çocukları dönünceye kadar Diyarbakır HDP İl binası önünde eyleme devam edeceklerini belirtiyorlar.

Geçtiğimiz ağustos ayında anne Hacire Akar, çocuğu dağa kaçırıldığı iddiasıyla aynı yerde oturma eylemi başlatmış ve bu eylemi sonuç vermişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler