Oturma eylemine 3 aile daha katıldı

Oturma eylemine 3 aile daha katıldı

Dağa kaçırılan çocuklarının geri getirilmesi için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelere 3 aile daha katıldı.

Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattıkları oturma eylemi devam ederken her gün yeni bir aile daha çocuğuna kavuşmak için eyleme katılıyor.

Çocuklarının dağa götürüldüğünü ifade eden Uslu, Akkuş ve Karaman aileleri de eyleme katılarak destek verdi. Eylem halkası her geçen gün genişlerken dağa kaçırılan çocukların aileleri, çocuklarının kendilerine geri verilmesini istediler.

Dağa kaçırıldığı zaman 15 yaşında olan kızı Songül Akkuş’u 2015 yılından bu yana aradıklarını ifade eden Diyarbakırlı anne Fatma Akkuş, 2 ay önce seyrettiği bir videoda kızını gördüğünü söyledi.

"Kızımın üstünde YPJ elbisesi vardı"

Gözyaşları arasında kızına kavuşma arzusuyla eyleme katıldığını belirten anne Akkuş, "Kızım 2015’te ağustosun 20’sinde gitti. Gittiği zaman 15 yaşındaydı. Kızımın dağa götürüldüğünden gördüğüm bir fotoğrafla emin oldum. Bir videosunu da internette gördüm. YPJ elbisesi üstündeydi. Kendisinden hiçbir haber alamadım. Kızımın kim ve kimler tarafından kandırıldığını bilmiyorum. HDP İl Başkanlığına geldik, bize haber vermediler. Ben de eyleme destek vermeye geldim. Çocuklarım küçüktür, okula gidiyorlar, onun için her zaman oturamayacağım. Eyleme gidip geleceğim. Ben de kızımı arıyorum." dedi.

"Çocukları kandırıp dağa gönderiyorlar"

Oğlu Ercan Karaman’ın 1999 yılından bu yana kayıp olduğunu belirten Diyarbakırlı baba Mehmet Karaman, oğlunun dağa kaçırıldığını, o zamanlar yaşının 20 olduğunu söyledi. Karaman, "18 yıl boyunca oğlumu besledim, büyüttüm. Oğlum 20 senedir kayıptır. Ne milletimiz ne de devletimiz yardımcı olmuyor. Oğlumun ya cenazesini ya da kendisini istiyorum. Geceleri yatamıyorum. Kimseye güvenmiyorum, devlete güveniyorum. Bu fakir ve fukaralara sahip çıksın. Kaybolduğu günden bu yana oğlumdan hiç haber alamadım. Oğlum dağa kaçırıldı. Bütün çocukları kandırıp dağa gönderiyorlar." diye konuştu.

Ailelerin oturma eylemine katılan bir diğer aile ise 2015 yılında PKK tarafından dağa kaçırılan yeğenleri Sedat Sorgun için Erzurum’dan gelen Macide Uslu ve Halime Şehitoğlu oldu.

"HDP milletvekillerinin çocukları Avrupalarda yaşıyor"

Sedat Sorgun’un anne ve babası hasta olduğu için eyleme katılamadığını dile getiren Macide Uslu, şunları söyledi:

"Biz Erzurum’dan geldik, Sedat Sorgun’un teyzeleriyiz. Sedat’ı almaya geldik, Sedat’ı istiyoruz. 2015’te Lice yolunda araba durduruldu, Sedat teröristler tarafından götürüldü. Kendisi Van’da askerdi, jandarmaydı. Çocuğumuzu istiyoruz, ne olursunuz Allah aşkına çocuğumuzu getirin. Gözyaşımız kalmadı, ailece mahvolduk. Tüm dünya duysun, çocuklarımızı istiyoruz. Neden çocuklarımızı götürüyorlar? Suçları, günahları ne? Bu Türkiye hepimizin. HDP milletvekillerinin çocukları Avrupalarda yaşıyor, bizim çocuklarımızı niye dağa kaldırıyorlar? Kürd, Türk kardeştir. Tüm anneleri davet ediyorum, herkes eyleme katılsın, destek versin. O çocuklar kolay yetişmedi."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.