Oturma eylemine destekler devam ediyor

Oturma eylemine destekler devam ediyor

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelere destekler devam ediyor.

Çocuklarının, PKK tarafından kandırılarak kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan ailelere, STK temsilcileri ve akademisyenlerden destek gelmeye devam ediyor.

Zaman zaman HDP'lilerin tehdit ve hakaretlerine maruz kalan acılı ailelere, kimi duyarlı STK ve akademisyenlerden de destek geldi. TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, HDP önündeki ailelerin yanına gelerek desteklerini açıkladı.

Eminoğlu, "Bu kutlu görevi başlatan annelerimizin, babalarımızın yanındayız. Sivil toplum kuruluşları olarak sonuna kadar destekliyoruz. İstiyoruz ki anne babalarımızın gençleri de masa başlarında, üniversitelerde, liselerde eğitimlerine devam etsinler. Bu ülkeye, vatana ve millete hizmet etmiş olsunlar bütün gayemiz budur. Hacire annemiz ile başlayan bu süreç 15 ailemize ulaşmıştır. Bizde bu ailelerin destekçisi olacağız." ifadelerini kollandı. 

"Hem aileler hem çocuklar tehdit ediliyor"

Oturma eylemine destek için İstanbul'dan geldiğini belirten TRT World çalışanlarından Saliha Eren, Kürtlerin hakkını savunduğunu iddia eden HDP'nin kapısında Kürtlerin eylem yaptığını söyledi.

Eren, "Buraya, çocukları için direnen 12-15 saatlik mesaisiz, aç, susuz belki üstündeki tek kıyafetle günlerdir oturan ailelere destek vermek için geldim. Burada oturanların hepsi Kürt. Kürtlerin haklarını savunduğunu söyleyen bir partinin kapısında bekliyorlar ve haklarını talep ediyorlar. En doğal hakları olan çocuklarını talep ediyorlar. Anladığımız kadarıyla hem aileler hem çocuklar tehdit ediliyorlar. Aileler çocuklarının başlarına bir şey geleceği tehdidiyle karşı karşıya iken çocuklarda devlet veya PKK tarafından ailelerine kardeşlerini işkence edileceği tehdidiyle korkutuyorlar." dedi.

"Babalardan biri dün 'benim ciğerimi aldılar' dedi"

Anne, baba ve evlat yokluğunun birbirinden acı olduğunu söyleyen Eren, "Ailelerin yanına oturduğumda acılarını gördüğümde ilk hissettiğim şey annemi, babamı özlemek oldu. Yani ben çocuk sahibi değilim ama çocuk yaştaki yeğenlerimi düşündüm. Benim duyduğum acı bu kadarsa, içimi yakıyorsa, onlarınkini tahmin bile edemiyorum. Bu acıyı yaşamak için anne-baba olmaya da gerek yok. Babalardan biri dün 'benim ciğerimi aldılar' dedi. Bu cümlenin üstüne kimse bir şey söyleyemez. Her türlü desteğe ihtiyaçları var. Her türlü insani desteğe ihtiyaçları var." diye çağrıda bulundu.

"Ateş düştüğü yeri yakar"

Oturma eylemi yapan aileleri tebrik ederek destek verdiğini belirten Hak ve Kardeşlik Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Naki Erdemir, eylem yapan aileleri temsilen Mustafa Biçer'in annesi Ayşegül Biçer ile telefonla görüştü.

Erdemir, acılı anne Biçer'e hitaben şunları söyledi: "Sizleri tebrik ediyorum. Ellerinizden öpüyorum. Her zaman yanınızdayız. Ateş düştüğü yeri yakar. Onlar anaların ciğerlerini yaktı, Allah da onların ciğerlerini yaksın. Hiçbir annenin canı yanmasın, bunu arzuluyoruz. Ama bakıyoruz HDP'nin ileri gelenlerinin çocukları yurtdışında eğitim alıyorlar, tatil yapıyorlar. Deniz sahillerinde plajlarda gün geçiriyorlar. Mazlum ve gariban insanların çocuklarını kandırıp dağa götürüyorlar. Sizleri tebrik ederek yanınızda olduğumu her zaman söylüyorum. Ben kendim Nevşehirliyim, bir eğitimciyim. Türkiye çapında da Hak ve Kardeşlik; Türk'ün, Kürt'ün ve Arap'ın beraber olduğu ve 'ne mutlu Müslümanım diyene' sloganıyla kurduğumuz derneğin başkanıyım. Şu anda yoğun işlerimden dolayı oraya gelemiyorum. En azından telefon ile sizleri destekliyorum ve yanınızdayım."

"HDP annelerin feryadına kulak verip halka zulüm yapmayı bıraksın"

Konuşmasının devamında Erdemir, "Türkiye'de bazı entel ve dantel geçinen yazarlar, çizerler var. Bunlar neden ses çıkarıp gündeme getirmiyorlar. Bir hayvan öldüğü zaman, bir ağaç kesildiği zaman kıyameti koparanlar bu analara niye sahip çıkmıyorlar. Madem 'kadının beyanı esas' diyorlar, bu anaların beyanı daha esastır. Asıl bu anaların bayanları önemlidir. Onların yanında olmak zorundayız. Hepimizin evladı var. Benim 5 tane çocuğum var. Anaların ciğeri yanmasın. HDP annelerin feryadına kulak verip halka zulüm yapmayı bıraksın. HDP, İslam ve ülke için, bu analar için bir şey yaptı da yanında olmadık mı? Allah rızası için iş yapsaydı, ben yanlarında olurdum. Ama Kur'an ve Sünnete savaş açmış, garibanların çocuklarını kandırıp dağa götürmüş. Bir de kalkıp barıştan söz ediyor. Önce kalkıp kendi halkınla barış! Kendi ülkene ve halkına hizmet yap!" şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.