Oturma eylemine katılan aile sayısı 28 oldu

Oturma eylemine katılan aile sayısı 28 oldu

Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde eylem yapan ailelerin sayısı 28 oldu.

Diyarbakır HDP İl Binası önünde eylem yapan ailelerin sayısı 11’inci gününde 28’e yükseldi.

Diyarbakır’dan ve Bitlis’ten eyleme katılan anneler, çocuklarının HDP/PKK tarafından kaçırıldığını, çocukları gelene kadar eylemde olacaklarını belirttiler.

Diyarbakır’ın Hani ilçesinden eyleme katılan anne Sevda Demir, oğlu Fatih Demir’in PKK/HDP’liler tarafından kaçırılarak Lice ilçesine götürüldüğünü, oradan da dağa çıkarıldığını söyledi.

“5 yıldır ciğerim yanıyor”

Gözyaşları içinde, oğlunun kaçırılırken 19 yaşında olduğunu söyleyen Demir, “Oğlum Fatih Demir, yaklaşık 5 yıl oldu kaçırıldı. Hani ilçesinde çalışıyordu daha sonra Malatya’ya çalışmaya gitti. Orada bir gün çalıştıktan sonra Diyarbakır’a gelmiş. Oğlumuzun Diyarbakır’a geldiğini oradan da dağa götürüldüğü öğrendik. Lice ilçesine götürüldü. 4 yıldır arıyoruz, nerede olduğundan haberimiz yok. Kaybolduğunda 19 yaşındaydı, şimdi 24 yaşına girmek üzere. 5 yıldır ciğerim yanıyor. Ben fakirlikle büyüttüğüm oğlumun teröre katılsın diye büyütmedim.” dedi.

Bitlis’ten Diyarbakır’a gelen ve HDP il binası önünde oturma eylemine katılan Tok ailesi de çocuğunu almadan buradan ayrılmayacaklarını söyledi.

Oğlu Yetiş Tok’un, öldüğünü söylediklerini belirten anne Saliha şunları söyledi:

"Oğlum 24 yaşına gelmiştir, 2015 yılında kaçırıldı. Bana oğlumun öldüğünü söylediler. Ölüsünü vermedikleri için araştırdım, oğlumun sağ olduğunu öğrendim. HDP/PKK’lier gelip bana oğlumun öldüğünü söylediler. HDP/PKK’lilerden oğlumun sağ olduğunu, yaralandığını ve yaralı kurtulduğunu öğrendim. Oğlumun parti ile hiçbir bağlantısı yoktu. Onunla birlikte götürülen bir arkadaşı gelip teslim oldu. O bize, oğlumun İstanbul’dan kandırılarak Bitlis’e getirildiğini, oradan da kampa teslim edildiğini söyledi. Hem ailelere destek için hem de oğlumun verilmesi için geldim."  

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler