Pentagon: İran Irak'taki ABD üslerine 10'dan fazla füze gönderdi

Pentagon: İran Irak'taki ABD üslerine 10'dan fazla füze gönderdi

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, İran'ın Irak'ta ABD askerlerinin bulunduğu üslere 10'dan fazla füze gönderdiğini açıkladı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Irak'taki en büyük üssü olan Ayn el Esad Hava Üssü'ne 10'dan fazla füze atıldığını duyurdu. Bu açıklamaların adından ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'dan da bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Trump'ın saldırılar hakkında bilgilendirildiği ve ulusal güvenlik ekibi ile durum değerlendirmesi yaptığı belirtildi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ın batısındaki Ayn el Esed Üssü'ne en az 9 füzenin isabet ettiği belirtilen açıklamada, saldırının gece yarısından sonra 3 dalga halinde geldiğini açıkladı.

Saldırıda can kaybı yaşanıp yaşanmadığına dair henüz net bir bilgi yok.

İran Devrim Muhafızları, üslerini ABD'ye açan ve İran'a karşı saldırı düzenlenen her yeri hedef alacaklarını açıkladı.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars, "İntikam başlıyor, ABD Üssü'ne füze saldırısı" mesajıyla saldırıya ait olduğu belirtilen görüntüleri yayınladı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de ABD'nin Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi öldürmesinin savaş nedeni olduğunu söylemişti.

Beyaz Saray sözcüsü Stephanie Grisham "Irak'taki ABD tesislerine yapılan saldırı haberlerini izliyoruz. Başkan bilgilendirildi, durumu yakından takip ediyor ve ulusal güvenlik ekibi ile durumu değerlendiriyor" açıklamasını yaptı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.