Petrol borusuna yıldırım isabet etti

Petrol borusuna yıldırım isabet etti

​Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde petrol boru hattına yıldırım isabet etmesi sonucu dışarı püsküren ham petrol araziye ve mahalledeki bazı evlere sızdı. Tedbir amaçlı bir mahalle boşaltıldı.

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde BOTAŞ'a ait petrol boru hattına yıldırım isabet etti.  Yıldırım isabet eden petrol boru hattındaki sızıntı nedeniyle bazı evler boşaltılırken, ekipler boru hattında onarım çalışması başlattı.

Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde Nurdağı Gökçedere Mahallesi'ndeki BOTAŞ'a ait petrol boru hattına yıldırım isabet etti. Hasar gören hattan dışarı püsküren ham petrol araziye ve mahalledeki bazı evlere sızdı.

Sızıntı ile beraber oluşan koku mahallelileri tedirgin ederken, bölgeye BOTAŞ, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Her hangi can ve mal kaybı olmazken, Yapılan incelemede 180 haneli mahalledeki 34 ev, petrol sızıntısı tespit edilerek tahliye edildi.

Mahallede önlem alan ekiplerin petrol boru hattındaki onarım çalışmaları devam ediyor.

Olay ile ilgili Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, Nurdağı ilçesi Gökçedere Mahallesi'nde, saat 19.00 sularında Kerkük-Yumurtalık ham petrol boru hattına yıldırım düşmesi sonucu boru hattında delinme meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, herhangi bir patlama veya yangın riskinin olmadığı belirtilerek, "Olayda delinmeye bağlı olarak bir miktar ham petrol akıntısı oluşmuş, BOTAŞ ekipleri müdahale ederek gerekli önlemleri almıştır. Çevredeki vatandaşlarımız olaya ilişkin bilgilendirilmiş olup, süreç dikkat ve özenle takip edilmektedir. Olay yerinde BOTAŞ ekiplerinin yanı sıra olasılıkları değerlendirmek amacıyla AFAD ve güvenlik amacıyla Jandarma tarafından tedbirler alınmıştır."denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler