Petrol üretiminin artırılması konusunda anlaşmaya varıldı

Petrol üretiminin artırılması konusunda anlaşmaya varıldı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi ülkeler ile müttefiklerinin (OPEC+) günlük petrol üretimini mayıs ve temmuz aylarında kademeli olarak artırma kararına varıldığı bildirildi.

Konuya ilişkin olarak Kazakistan Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "OPEC+ toplantısında, kolektif olarak mevcut günlük üretim düzeyini mayısta 350 bin, haziranda 350 bin ve temmuz ayında da 450 bin varil artırma kararı alındı" ifadelerine yer verildi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, OPEC+ ülkelerinin bugünkü toplantında, günlük üretim kapasitesini önümüzdeki 3 ay içerisinde kademeli olarak eski seviyeye getirme konusunda anlaştığını doğruladı ve "Böylelikle anlaşmanın belirlediği parametrelere geri döneceğiz. OPEC+ ülkeleri, 2020'nin nisan ayında imzalanan anlaşmanın öngördüğü genel çizelgeye girmiş olacak" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı, Rusya'nın petrol üretimini mayıs ve temmuz döneminde günlük yaklaşık 114 bin varil artıracağını bildirdi.

OPEC+ ülkelerinin, üretimi kısıtlama anlaşmasını geçen şubat ayında yüzde 113 oranında yerine getirdiğini bildiren Novak, "Bu, tüm ülkelerin taahhütlerini çok yüksek seviyede yerine getirdiğini gösteriyor" dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.